Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To bi bio posao

Liverpool se "opametio": Odustali od Alissona, za malo novca bi mogli dobiti izvrsnog vratara

Dovođenje čuvara mreže i dalje je prioritet za Liverpool koji po završetku sezone radi punom parom na ojačavanju momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jurgen Klopp je trenutno na godišnjem odmoru, ali to ne znači da nije involviran u dovođenje pojačanja za Liverpool za iduću sezonu.

Redsi su se nakon izgubljenog finala Lige prvaka ozbiljno bacili na posao, želeći odraditi što više poslova prije nego počne Svjetsko prvenstvo i njihovim metama možebitno naraste cijena.

Još prošlog ljeta dogovorili su dolazaka veznjaka RB Leipziga Nabyja Keite, a nedavno je za njih potpisao i odlični brazilski all-rounder Fabinho, za kojeg je Klopp najavio da će ga, po potrebi, koristiti na poziciji defenzivnog veznog, ali i kao središnjeg veznjaka i kao desnog beka.

Roma i Atletico ne popuštaju

Međutim, ostao je gorući problem - vratar. Bez obzira što se sad pojavila teorija kako je Loris Karius u drugom poluvremenu finala Lige prvaka branio s potresom mozga nakon što ga je laktom u glavu udario Sergio Ramos, njemačkom čuvaru mreže na Anfieldu je odzvonilo. Ukoliko i ostane, moći će biti samo pričuva pravoj jedinici koju Liverpool hitno traži.

Klopp je silno želio dovesti Alissona Beckera iz Rome, ali nakon što iz rimskog kluba nisu niti odgovorili na upite Liverpoola, dobio je jasan znak kako od prodaje neće biti ništa. Isto tako, Atletico Madrid im je dao do znanja kako za Jana Oblaka traži 100 milijuna eura (tolika mu je izlazna klauzula) i ni centa manje.

Na meti Redsa čovjek koji je bio hit sezone Premierlige

Stoga se Klopp okrenuo alternativnom rješenju, a to je Nick Pope iz Burnleyja. Iza ovog 26-godišnjaka je čudesna sezona u kojoj je imao niz fenomenalnih izdanja i najzaslužniji je za senzacionalno sedmo mjesto Burnleyja i plasman u kvalifikacije za Europsku ligu.

Pope je čak 12 puta u Premierligi sačuvao svoju mrežu netaknutom, a u ožujku ove godine je i debitirao za reprezentaciju Engleske. Ugovor s Burnleyjem mu traje do 30. lipnja 2020. godine, a Transfermarkt njegovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 10 milijuna eura.

Kloppova prva ponuda iznosi 15 milijuna funti (17 milijuna eura), a ako konačni dogovor bude postignut na nekih 20-25, bit će to svejedno prava sitnica za Liverpool s obzirom na ono što bi morali izdvojiti za Oblaka ili Alissona.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider