Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čini se da je u pravu

Agonija Manchester Uniteda: Legende brane Solskjaera, ali jedan as ih je sve poklopio

Kada se činilo da ne može lošije, Crveni vragovi još su gori nego lani.

Manchester United je katastrofalno otvorio novu sezonu Premierlige. U osam kola Crveni vragovi su ubilježili tek dvije pobjede, imaju mizernih devet bodova i nalaze se na, za njih poražavajućem, 12. mjestu.

Koliko je ovo užasan start za slavni klub s Old Trafforda, najbolje svjedoči to što za svojim najvećim rivalom Liverpoolom, koji je trenutno vodeći na ljestvici, zaostaju čak 15 bodova. Još gore zvuči podatak da se nalaze samo dva boda udaljeni od zone ispadanja u kojoj su Everton, Norwich i Watford.

U takvoj situaciji ne čudi što se već uvelike raspravlja o statusu menadžera Olea Gunnara Solskjaera.

Norvežanin je za vrijeme svoje igračke karijere u dosta situacija bio Unitedov džoker s klupe, ali u ulozi menadžera nikako ne uspijeva pronaći dobitnu formulu. Kad je u prosincu prošle godine sjeo na klupu, počeo je obećavajuće, međutim vrlo brzo je taj startni entuzijazam splasnuo i sivi oblaci su se nadvili nad Old Trafford.

Ne cvijeta cvijeće ni izvan Premierlige

Još početkom ove sezone u i oko Uniteda tinjala je nada da Solskjaer može biti čovjek koji će klub vratiti na stare staze slave, ali poslije ovako očajnih izdanja u protekla dva mjeseca sada malo tko u to vjeruje. Tim više jer ni u utakmicama izvan Premierlige United ne briljira: u Liga kupu su na jedvite jade, boljim izvođenjem jedanaesteraca, na Old Traffordu eliminirali trećeligaša Rochdale, a u skupini Europske lige imaju minimalnu pobjedu nad kazahstanskom Astanom i remi kod AZ Alkmaara u Nizozemskoj.

Pa ipak, među onima koji su stali u obranu Solskjaera i tvrde da mu treba dati još vremena su i neke od najvećih legendi Manchester Uniteda. Riječ je o njegovim suigračima iz one slavne Unitedove generacije koja je žarila i palila pod vodstvom Sir Alexa Fergusona.

Nekadašnji suigrači ga podržavaju

Ryan Giggs, današnji izbornik reprezentacije Walesa, smatra da je ovoj momčadi potrebno još četiri-pet pravih pojačanja. Roy Keane poziva na strpljenje, a Gary Neville tvrdi kako je sve ovo posljedica loših odluka ljudi koji vode klub.

Na suprotnoj strani je Robin van Persie, sjajni Nizozemac koji je za United igrao od 2012. do 2015. godine i bio među najzaslužnijima za posljednju titulu Crvenih vragova (2013. godine).

"Što to znači kad Solskjaer kaže da mora razvrstati glave svojih igrača", pita se Van Persie koji, ako je suditi prema izjavama, nimalo ne dvoji oko toga treba li Norvežanin otići.

"Kad ste trener i vaša ekipa ima problema s malim samopouzdanjem, vi ste tu da to samopouzdanje podignete. Kad vam je momčad pretjerano samopouzdana, opet je trener taj koji ih mora spustiti na zemlju. Trenutno, na osnovi ovog intervjua nakon poraza kod Newcastlea i nakon što sam vidio kako izgleda igra, nisam siguran da on zna pronaći sve potrebne gumbe tamo i uključiti ih kako bi sve štimalo."

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider