Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"kada kalkuliramo, loše završi"

Dalić otkrio što će mijenjati protiv Walesa, Perišić objasnio zašto treba rotirati: "Idemo po pobjedu"

Dalić i Perišić bili su gosti konferencije za medije dan uoči utakmice u Cardiffu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić i Zlatko Dalić gosti su posljednje press-konferencije uoči utakmice Wales – Hrvatska.

Jedan od najiskusnijih reprezentativaca i izbornik govorit će o utakmicu u kojoj Hrvatska može osigurati Europsko prvenstvo.

Konferenciju pratite UŽIVO na portalu GOL.hr.

Prekršaj na Kovačiću (Foto: GOL.hr) Hrvatska remizirala u Walesu, po Euro ipak u posljednjoj utakmici kvalifikacija divider

Perišić: "U ovako kratkom periodu igrači ne mogu izdržati po 90 minuta u takvom tempu"

Prvi je na pitanja odgovarao Ivan Perišić, a prvo pitanje bilo je analiza momčadi Walesa.

"Imamo sve manje vremena između utakmica. Kako nama tako i njima. Tko se bolje prilagodi izvući će bolje stvari. U Osijeku je bilo teško, ali pobijedili smo. U toj utakmici smo vidjeli neke stvari na koje ćemo morati pripaziti već sutra. Vjerujem da ćemo već sutra riješiti plasman na Euro."

Nikola Vlašić (Foto: GOL.hr) Vlašić o mogućem ulasku u prvih 11; detektirao prednost Hrvatske protiv Walesa: "Kvalitetniji smo" divider

Kolika je opomena Azerbajdžan bila?

"Bila je to opomena. Kao i utakmica protiv Slovačke u kojoj smo se istrošili. Pričali smo već o tome. Ima nas 20 koji zaslužuju igrati i vjerujem da treba malo promijeniti pokojeg igrača, jer u ovako kratkom periodu igrači ne mogu izdržati po 90 minuta u takvom tempu."

"Znamo naš mentalitet. Kada kalkuliramo uvijek završi loše. Sutra idemo po pobjedu"

Oduzima li energiju pomaganje beku oko Garetha Balea?

"Svakako mi oduzima malo više energije kada najbolji igrač suparničke momčadi igra na mojoj strani pa moram pomagati u obrani."

Bale i Giggs su rekli da ste favoriti. Slažete li se s njima?

gol expired Giggs pun hvale za Hrvatsku: ''To je jedna od najboljih momčadi na svijetu i favorit protiv većine'' divider

"Cijenimo to što takve dvije veličine govore o nama. To znači da smo dobri. Mi smo Hrvatska, imamo vrhunske igrače i svaku utakmicu želimo ići na pobjedu. Znamo naš mentalitet. Kada kalkuliramo uvijek završi loše. Sutra idemo po pobjedu i plasman na Europsko prvenstvo."

Bale je sretniji i bolji nego što je bio u Osijeku.

"Već sam rekao u 6. mjesecu. Bale tada nije bio u najboljoj formi i to nam je olakšalo put do pobjede. Nakon što je prošlo ljeto i nakon što je ostao u Realu, sigurno je bolji. Ima tu još dosta dobrih igrača i morat ćemo pripaziti na ostale. Oni moraju napadati i ići na pobjedu."

Dalić: "Još nismo složili tko će igrati"

Bilo je to sve od Perišića, riječ je preuzeo Zlatko Dalić.

Kako su igrači reagirali na najavljene rotacije?

"Nije bilo reakcije. Još nismo složili tko će igrati. Svjesni smo da ćemo nekoga morati odmoriti. Imamo sastanak nakon večere i tada ćemo odlučiti. Ne smije nam se dogoditi ono što se dogodilo u Azerbajdžanu."

Petković najtraženiji na Transfermarktu (Screenshot) Traženiji od svih: Petković popularniji od Messija i Cristiana Ronalda na Transfermarktu divider

Kako vidite Wales?

"Respektiramo ih. Imali smo puno problema u Osijeku i teško smo dobili tu utakmicu. Svjesni smo da njima igra samo pobjeda sutra i pritisak je na njima. Bale je sjajan, ali nije jedini opasan igrač. Moramo dati maksimalan respekt njima, njihovoj publici, igraju kod kuće."

"Ne znamo se branit i igrati bunker. Morat ćemo biti strpljivi i pametni"

Kako će se postaviti Hrvatska?

"Nema potrebe da srljamo. Nemamo pritisak s te strane. Ne znamo se branit i igrati bunker. Ne mogu od tako kvalitetnih igrača tražiti da se brane. Morat ćemo biti strpljivi i pametni. Obrana će biti jako važna sutra. Ako to uspijemo, imat ćemo šansu prema naprijed. Ne možemo očekivati da ćemo doći na njihov stadion i razbiti ih. Oni su bili opasniji od domaćina Slovačke prije nekoliko dana i morat ćemo biti oprezni u obrani."

Jeste li spremni?

"Vjerujem da ćemo se do sutra dobro odmoriti. Ne želimo pritisak da ćemo to sutra riješiti. Ali spremni smo i svjesni da smo na korak do našeg cilja. Imamo dvije meč-lopte. Sutra je prva i idemo je pokušati iskoristiti. Da izbjegnemo mjesec dana nervoze i briga. No i Wales se nešto pita. Oni su suočeni s meč-loptom suparnika."

gol expired Prije šest godina bio je spasilac na bazenu, a sada je otkriće koje prijeti Vatrenima divider

Koliko promjena?

"Faza obrane će ostati netaknuta. Prema naprijed ćemo mijenjati. Dvije do tri promjene. Brozovića ćemo zamijenit koji je nedostupan, a osim njega još dvije zamjene."

Azerbajdžan je bio upozorenje.

"Azerbajdžan je bilo upozorenje za nas. Moramo biti oprezni da se to ne ponovi. Potrošili smo se u Splitu u psihološkom smislu i moramo se oporavit. Ali da, Azerbajdžan je bilo dobro upozorenje."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider