Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
što nas čeka do kraja?

Još nije gotovo, mogući su razni scenariji: Može li Hrvatska na Poljudu osigurati Euro 2020.?

Dalić je postavio 15 bodova kao cilj, ali je naglasio i da treba ostati ponizan i čvrsto na zemlji. Još je puno ostalo do kraja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zlatko Dalić je prije utakmice s Walesom izjavio da vjeruje kako će Hrvatskoj biti dovoljno 15 bodova za plasman na Europsko prvenstvo 2020., za što je potrebno osigurati jedno od prva dva mjesta kvalifikacijske skupine.

Nakon velike pobjede u Slovačkoj, Hrvatska je na dobrom putu prema takvom učinku. Vatreni su trenutno na devet bodova; pobjeda Hrvatske protiv Azerbajdžana i slavlje protiv Mađarske na Poljudu 10. listopada ispunili bi Dalićev cilj.

gol expired Vatreni silno motivirani, mlade snage oduševile: Kad svi grizu, može se bez svakoga divider

Međutim, radi se o Dalićevoj okvirnoj računici i prognozi, a ne o sigurnim matematičkim kalkulacijama. Budući da smo tek na pola kvalifikacija u izjednačenoj skupini, a do Mađarske treba još slomiti Azerbajdžan u gostima, još je rano govoriti o potvrdi plasmana na Euro.

Wales i Mađarska mogu Hrvatsku ostaviti bez Eura

Ako pretpostavimo da Hrvatska na Poljudu dođe do željenog 15. boda, do kraja bi, ovisno o ishodima drugih utakmica, bilo sasvim dovoljno vremena za komplikacije.

Primjerice, ako Hrvatska ostane na tih 15 bodova, odnosno, upiše dva poraza u preostale dvije utakmice (u gostima kod Walesa i doma protiv Slovačke), konkurenti bi se mogli vratiti u igru.

Mađari i s porazom na Poljudu do zadnjeg kola mogu osvojiti 15 bodova, jednako kao i Wales. U zadnjem kolu susreću se upravo Wales i Mađarska, dok je Hrvatska slobodna. Dakle, u tom scenariju bi remi Walesa i Mađarske izbacio Hrvatsku s Europskog prvenstva.

Još nismo vidjeli nijedan remi

Naravno, ovo je najgori scenarij koji je pritom i teško ostvariv, ali uzeli smo ga kao primjer da ne treba unaprijed upisivati pobjede. Zlatko Dalić je sam izjavio da treba ostati ''ponizan i čvrsto na zemlji'' nakon pobjede protiv Slovačke, do Eura je još dugačak put pun teških izazova.

gol expired Brutalno iskren komentar slovačkog izbornika: "Kada pogledamo rezultat, dobro smo i prošli" divider

Sljedeći izazov je Azerbajdžan, dok istog dana Mađarska dočekuje Slovačku. Da bi scenarij koji smo gore opisali bio ostvariv, Mađari moraju slaviti na svom terenu.

Zanimljivo, u 10 dosad odigranih utakmica naše skupine još nismo vidjeli nijedan remi. Odigraju li Mađari i Slovaci neriješeno, otvorit će se prostor za nove kalkulacije. Dotad, poželimo Vatrenima sreću u utakmici protiv Azerbajdžana, koju ćete moći gledati u ponedjeljak od 18:00 uz izravan prijenos na Novoj TV i GOL.hr-u.

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

Raspored Hrvatske do kraja kvalifikacija:

Azerbajdžan - Hrvatska (9. rujna, 18:00)
Hrvatska - Mađarska (19. listopada, 20:45)
Wales - Hrvatska (13. listopada, 20:45)
Hrvatska - Slovačka (16. listopada, 19:45)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider