Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
komentar ivice mede

Vatreni silno motivirani, mlade snage oduševile: Kad svi grizu, može se bez svakoga

Hrvatska je u velikom stilu izvojevala 4:0 pobjedu u Slovačkoj i širom si otvorila vrata Eura...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja partija hrvatske reprezentacije od Svjetskog prvenstva. Usuđujemo se čak reći - ponajbolja partija u posljednjih nekoliko godina.

Treba uzeti u obzir razinu suparnika, ne želimo pretjerivati, jasno je da nije isto igrati protiv velesila ili Slovačke, ali bila je to prava rapsodija, demonstracija superiornog talenta i kvalitete. Vatreni su rezultatom i igrom pregazili prije utakmice silno optimistične Slovake.

Kečkeš prognozira utakmicu u Azerbajdžanu Prognoza za današnju utakmicu Vatrenih: Opet dvojka, a nama trojka! divider

Hamšik i društvo već su se na poluvremenu češali po glavi. Hrvatska je trebala voditi barem tri razlike. Kada je početkom drugog poluvremena pao drugi gol, bilo je jasno da se Slovaci ne mogu vratiti. Domaći navijači razočarano su posjeli na stolce i zurili u prazno. Vatreni su ih briljantnim izdanjem u potpunosti utišali.

Hrvatska bi protiv sličnih suparnika uvijek trebala demonstrirati takvu igru

Do kraja utakmice stadionom su odjekivale hrvatske pjesme i skandiranja. Vatreni orkestar odsvirao je Slovacima simfoniju od koje im se zavrtjelo u glavi. Sportski je biti optimističan i vjerovati u svoje snage, ali svima je bilo jasno tko je tu viceprvak svijeta, a tko izazivač koji je zasad jak samo na riječima.

gol expired Još nije gotovo, mogući su razni scenariji: Može li Hrvatska na Poljudu osigurati Euro 2020.? divider

U redovima Vatrenih nije bilo slabog mjesta. Svi su odigrali na visokoj razini, u svakom segmentu igre. Izbornik je pogodio s postavom i izrazito ofenzivnom taktikom. Hrvatska bi protiv sličnih suparnika uvijek trebala demonstrirati takvu igru. Kad se tako uđe u utakmicu, kad je takav pristup i angažman, kvaliteta mora doći do izražaja.

Ako bismo ipak morali nekoga izdvojiti, to su Nikola Vlašić i Bruno Petković, uz Josipa Brekala nove jake snage hrvatske reprezentacije. Postigli su atraktivne pogotke, ali i odigrali odlično u polju. Donijeli su prijeko potrebnu svježinu i mladenačku energiju.

Vatreni pokazali da u njima još gori vatra iz Rusije

Obojica imaju veliki potencijal koji bi trebao samo rasti kako vrijeme bude prolazilo. Naglasit ćemo i učinak Karla Bartoleca. Ako su neki i sumnjali u njega, sada je sve razuvjerio. Senatore ne treba posebno isticati, od njih se i očekuje da vode kolo. Sve je štimalo, i napad i obrana, i presing i blok, i kratki i dugi pas...

gol expired Brutalno iskren komentar slovačkog izbornika: "Kada pogledamo rezultat, dobro smo i prošli" divider

Hrvatska se u Trnavi vratila u zvjezdanu orbitu. Vatreni su se nakon višemjesečnih turbulencija posložili i zabljesnuli punim sjajem. Ova momčad je pokazala da ima dovoljnu širinu da uspješno prebrodi sve izostanke.

Čini se da su ih neočekivani problemi samo dodatno napalili. Bili su silno motivirani. Vatreni su još jednom pokazali karakter, pokazali su da u njima još gori vatra iz Rusije.

Pokazali su da se svakoga može nadoknaditi kada svi zapnu i kada svi pušu u isti rog. Treba zadržati koncentraciju i ovu partiju potvrditi pobjedom u Azerbajdžanu. Ako nastavi igrati u ovakvoj formi, Hrvatska će se prošetati do Eura.

Je li ovo bila ''Hrvatska iz Rusije''?

Ukupno glasova:

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider