Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Poništen pogodak Gavranoviću

Podjela bodova u ključnom okršaju za prolaz skupine: Velšani skupo naplatili promašaje Švicarske

U drugoj utakmici 1. kola skupine A Eura 2020 Wales i Švicarska odigrali su 1:1.

U dvoboju 1. kola A skupine Europskog prvenstva 2020 nogometaši Walesa i Švicarske su u Bakuu odigrali 1:1 (0:0).

Švicarci su poveli preko Breea Emboloa (49), a za Velšane je izjednačio Kiefer Moore (74).

Švicarci su ispustili pobjedu protiv prilično slabih Velšana u Bakuu, promašili su veliki broj šansi, poveli početkom drugog dijela, a onda propustili dokrajčiti protivnika.

Glavne zvijezde Walesa izvan forme

Prve velške zvijezde Gareth Bale i Aaron Ramsey su potpuno izvan forme zbog neigranja i ozljeda, a njihov izbornik Ryan Giggs je pod kriminalnom istragom zbog napada na žene - sve to je ostavilo traga na reprezentaciji koja je bila hit na prošlom Euru 2020.

gol expired Modrić engleskom novinaru: "Što bi ti, da ti cijelu taktiku otkrijem?" divider

Ipak, i takav Wales je iskoristio neodlučnost Švicaraca i dopao do boda koji bi mogao zakomplicirati situaciju u skupini A.

Prvu ozbiljniju šansu imali su Velšani u 15. minuti kada je 195 centimetara visoki centarfor Moore najviše skočio, no njegov udarac glavom ispod grede vadi švicarski vratar Sommer.

Švicarci su uzvratili u 20. minuti najljepšim potezom utakmice kada je Schar nakon kornera pokušao zabiti petom, ali se istakao i velški vratar Ward.

Festival promašaja Švicarske

Švicarci su od tog trenutka bili puno bolja momčad, uputili su veliki broj udaraca prema vratima, pri čemu se najviše isticao Seferović, no svi su završili iznad ili pored vrata.

U 49. minuti Embolo se izborio za poziciju pored trojice braniča, no njegov udarac sa 16 metara brani Ward. Švicarac kamerunskog podrijetla ipak nije promašio 30 sekundi kasnije kada je nakon kornera Shaquirija nadskočio čuvara Robertsa i glavom iz blizine donio Švicarskoj vodstvo.

Duje Škaro Poziv s Wembleyja Hajdukovoj legendi u Kinu: "Kramarić bi mi uvijek igrao u prvih 11, Hrvati su penicilin za Engleze" divider

Švicarska se potom vidno povukla i pokušali zatvoriti utakmicu, a to im se osvetilo u 74. minuti. S desne strane ubacio je Morell, a visoki napadač Cardiffa Kiefer Moore je pobjegao čuvarima i snažnim udarcem glavom pogodio desni kut vrata.

VAR poništio pogodak napadača Dinama

U 85. minuti pogodak je samo 30-tak sekundi nakon što je ušao u igru umjesto lošeg Seferovića zabio napadač Dinama Mario Gavranović, ali je po prvi puta u povijesti Eura 2020 intervenirao VAR i poništio gol zbog zaleđa.

Minutu prije kraja Švicarci su skoro na identičan način kao prilikom prvog gola mogli postići i drugi - opet je nakon udarca s kuta najviše skočio Embolo, no vratar Ward se pretvorio u velškog junaka sjajnom obranom.

U ovoj skupini vode Talijani koji su pobijedili Tursku s 3:0.

WALES - ŠVICARSKA 1-1

Strijelci: 0-1 Embolo (49), 1-1 Moore (74)

Pred 10.000 gledatelja na Olimpijskom stadionu sudio je Francuz Turpin.

WALES: Ward - Roberts, Mepham, Rodon, Davies - Allen, Morrell, Bale, Ramsey (Ampadu 93), James (Brooks 73) - Moore

ŠVICARSKA: Sommer - Elvedi, Schär, Akanji - Mbabu, Freuler, Xhaka, Rodriguez - Shaqiri (Zakaria 66) - Embolo, Seferovic (Gavranović 84)

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider