Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Halo Peking

Poziv s Wembleyja Hajdukovoj legendi u Kinu: "Kramarić bi mi uvijek igrao u prvih 11, Hrvati su penicilin za Engleze"

Putem videopoziva s Wembleyja smo porazgovarali s Deanom Računicom.

Duje Škaro (Foto: GOL.hr)

Lov na hrvatske navijače u Londonu izgleda kao traženje igle u plastu sijena, posebno ako imate ograničene kote kretanja.

Međutim, uvijek se dogodi neko iznenađenje. U hotelu u kojem smo odsjeli naletjeli smo na Antu iz Splita.

"Upravo sam odradio karantenu. Sad mogu izaći iz hotela. Došao sam s prijateljem“, kazao nam je Ante i otišao rješavati preostalu papirologiju. Ima je koliko hoćete, nikad kraja, stalno nešto novo.

Tako smo i mi novinari saznali da moramo obaviti još jedan test za ulazak na stadion. Sveukupno četiri različita testa u osam dana. Pa tko izdrži, izdrži.

Duje Škaro Duje Škaro (Foto: GOL.hr)

Jedini hrvatski navijač na kojeg smo naišli

Točno ispred Wembelya sudarili smo se sa starim poznanikom s utakmica hrvatske reprezentacije Dujom Škarom. Jedini kojeg smo u ova tri dana u Londonu vidjeli u hrvatskom dresu.

"Živim već sedam-osam godina u Londonu. Živio sam u Splitu, pukao mi je film i otišao sam u London. Došao sam bez ikakvog plana. Nekoliko dana spavao sam u vreći. Sad radim kao bar manager u Top secret comedy clubu, u srcu Londona, u Covent Gardenu. To je jedan od najbolji stand up klubova u Velikoj Britaniji“, priča nam Duje, s kojim se još upoznali na Europskom prvenstvu u Francuskoj 2016.

Duje je nekoć bio talentirani kadet Hajduka, upisao je i dva nastupa za U-15 reprezentaciju Hrvatske.

"Bio sam u generaciji s Ljubojevićem, a izbornik je bio Božidar Šikić. Bio sam talentiran, ali nisam bio dovoljno uporan i discipliniran. Jedna od klasičnih nogometnih priča“, smije se Duje, koji preko nogometa poznaje brojne hrvatske nogometaše.

gol expired Dalić priprema iznenađenja: Dvije jake izmjene u redovima Vatrenih, Englezi spremaju totalnu ofenzivu divider

Dejo, je li se čujemo?

Kroz priču došli smo do Deana Računice, koji je pomoćnik Slavena Bilića u Beijing Guoanu. Okrenuli smo video poziv u Kinu, Računica se javio već nakon drugog zvona.

"Ej, pa gdje si Duje“, s osmijehom od uha do uha javila se bivša perjanica Hajduka.

"Evo nas ispred Wembleyja. Kako je? A kod nas na sprovodu u Solinu je zabavnije, ha, ha, ha..“, uglas su se opalili smijati.

"Nema navijača, nema vreve“, kazivao je Duje.

Iskoristili sam priliku i postavili nekoliko pitanja. Kako je njemu i Slavenu u Kini?

"Dobro je, zadovoljni smo. Trenutačno smo slobodni jer je stanka zbog kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Ja i Slaven pripremamo se gledati Hrvatsku.“

gol expired ANKETA: Kakvu postavu Vatrenih bi čitatelji gol.hr-a poslali na okršaj s Englezima? divider

Kramarić mora igrati

Jeste li čuli da će Dalić izgledati krenuti protiv Engleza s Kramarićem i Gvardiolom umjesto s Barišićem i Petkovićem?

"Meni bi Kramarić uvijek igrao. To je moje mišljenje, ne mora se nitko složiti. To je igrač koji u svakom trenutku može riješiti utakmicu.“

Što kaže na opciju s Gvardiolom?

"Pokazao je da je moćan, da može probiti i obraniti. Sviđa mi se.“
Englezi će izgleda zaigrati s trojicom odostraga.

"Southgate stalno nešto mijenja. Ne znam jesu li ikada odigrali dvije utakmice u istom sastavu. Znam da mijenja zbog Maguirea. Čini se da ne vjeruje baš zamjenama. Ali u kakvom god sastavu istrčali i u sustavu igrali, mora im se priznati da su moćni. Imaju stvarno puno dobrih igrača.“

 Ivica Medo iz Londona:

Možemo daleko

Kakva su očekivanja od Vatrenih na turniru?

"Kao i svaki Hrvat nadam se dobrom rezultatu. Mislim da možemo otići daleko. Imamo kvalitetu, dobre igrače. Mislim da to nije upitno.“

Prognoza nedjeljnog dvoboja s Engleskom.

"Naša pobjeda. Rezultat 2:1. Ne kažem to onako navijački, stvarno mislim da ih možemo dobiti. Možda je pretjerano reći da nas se Englezi boje, ali jako smo im nezgodni. Znaju kako su prolazili s nama, imaju to u glavi, ne može se to samo tako izbaciti. Hrvati su penicilin za Engleze, ha, ha, ha…“, zaključio je Računica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider