Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reportaža iz Kopenhagena

Perišić je kriv što su na utakmici: "Morali smo produžiti godišnji zbog njega i malo izmijeniti planove"

Bio sam u Švedskoj kad sam saznao da se igra u Danskoj, produžio godišnji, nabavio ulaznicu, navukao dres i stigao.

Navijači hrvatske reprezentacije koji su doputovali u Kopenhagen na utakmicu protiv Španjolske u osmini finala Eura još u subotu, u nedjelju ujutro probudili su se s ružnim vijestima iz Lijepe naše saznavši kako Ivana Perišića neće biti na terenu zbog koronavirusa.

U subotu se danskom prijestolnicom šetalo 50-ak hrvatskih dresova, a među njima su bili Mladen Polančec i njegov sin Karlo, hrvatski liječnici koji su upravo zbog Ivana Perišića stigli na utakmicu.

"Zapravo samo ja", započeo je Mladen Polančec: "Sin Karlo živi i radi u Malmöu, bili smo u posjetu kod njega i supruge, nismo trebali ni ići na utakmicu, ali su nas naši reprezentativci iznenadili pobijedivši Škotsku s dva gola razlike."

"Mislili smo da će se igrati u Budimpešti, međutim kad smo saznali da se igra u Danskoj, ovako blizu Malmöa, odlučili smo produljiti godišnji odmor s četiri na sedam dana i otići na utakmicu", priča nam stariji Polančec Mladen, koji je najprije potegnuo iz Zagreba u Malmö pa prešao preko mosta u Kopenhagen kako bi bodrio Vatrene u ponedjeljak.

gol expired Kako protiv Španjolaca bez zaraženog Perišića? Dalić ima čak pet opcija i jednu važnu dilemu divider

"Došli smo u srijedu u Švedsku, trebali smo se vratiti u Zagreb, međutim poslije zadnje utakmice u skupini smo odlučili da sad moramo ostati još koji dan. Prijavili smo se preko Uefe i odmah dobili utakmice, imali smo dosta sreće," govori nam Mladen pokazujući na svoj sretan šešir na kockice, kojemu susret protiv Španjolske u ponedjeljak neće biti "prvi ples".

"Taj šeširić je bio na tri utakmice Svjetskog prvenstva u Rusiji, na prvoj utakmici u Kalinjingradu protiv Nigerije, u Sočiju na četvrtfinalu protiv Rusije i u Moskvi na polufinalu s Englezima", otkriva nam Mladen, koji je trebao i na finale, ali je imao jako dobar "alibi".

"Imao sam već ulaznicu i za finale, ali rodila se unučica Nora", kaže ponosni djed pokazujući na kolica koja je gurao sin Karlo.

Milan Stjelja Hrvatski navijač je u veljači znao da će Vatreni igrati u Kopenhagenu i profitirao divider

"Tako da sam imao dobro opravdanje, ali sad mi je žao, jer da sam otišao, sigurno bismo osvojili naslov. Ovaj sretan šešir nikad nije izgubio utakmicu", našalio se Mladen pa prokomentirao ono što će mnogi Hrvati kad stignu u dansku metropolu - visoke cijene.

"Sin mi je govorio kako je Kopenhagen skuplji od Malmöa, odnosno od Švedske, međutim meni se čini da je to sve tu negdje. Čak imam dojam kako je ovdje malo jeftinije, nego u Malmöu, barem ovo što sam ja vidio. Ne znam, možda ovih dana imaju popularne cijene zbog Eura", rekao je pa se okrenuo utakmici.

"Ja mislim da će biti produžeci pa penali i da će Hrvatska proći u četvrtfinale. Moje su prognoze obično točne jer imam dva od dva iz Rusije. U Sočiju su me pitali tko prolazi, rekao sam Hrvatska, a u najavi polufinala sam pogodio i rezultat, rekao sam da će biti 2:1 za Hrvatsku i bilo je tako na kraju. Vjerujem da će Hrvatska i u ponedjeljak proći na jedanaesterce", poentirao je Mladen i još jednom se uhvatio za šešir srećonošu.

gol expired Gol.hr u Kopenhagenu: Donosimo detaljan vodič za hrvatske navijače – cijene su paprene, a ovo je mjesto gdje svi žele biti divider

"Kapa ide sa mnom, a ako pogodim i ovo, odnosno prođemo li i ovaj put, mislim da bi ovaj šešir trebao završiti u HNS-ovom muzeju", smije se naš sugovornik, inače liječnik.

"Obojica smo ginekolozi, sin živi i radi u Švedskoj, a ja u Hrvatskoj. Karlo je u Švedskoj od 2014., ali nije otišao trbuhom za kruhom, kao mnogi iz naše zemlje u Švedsku, nego zbog ljubavi", podvukao je Mladen i nestao u gomili danskih navijača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider