Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogledajte cjenik

Gol.hr u Kopenhagenu: Donosimo detaljan vodič za hrvatske navijače – cijene su paprene, a ovo je mjesto gdje svi žele biti

Hrvatski navijači uskoro će započeti invaziju na dansku prijestolnicu uoči utakmice osmine finala Europskog prvenstva Hrvatska - Španjolska.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Znatno blaža epidemiološka ograničenja koja Danska ima u odnosu na Veliku Britaniju u kojoj su Vatreni igrali sve tri utakmice skupine D trebala bi, a vjerujemo i da hoće, dovesti do prave invazije naših navijača na Kopenhagen.

Veliki je broj onih koji žele nazočiti utakmici Hrvatska - Španjolska koja se igra u ponedjeljak. O interesu za dvoboj s Furijom dovoljno svjedoči podatak kako je za svega nekoliko minuta razgrabljeno 3500 ulaznica koliko je Hrvatski nogometni savez pustio u prodaju.

Ne sumnjamo kako će broj onih koji će tijekom vikenda i na sam dan utakmice doputovati u Kopenhagen, a kako bismo svima njima olakšali boravak, u subotnje poslijepodne prošetali smo danskom prijestolnicom.

Novinar gol.hr-a Andrija Vuković iz prve ruke se uvjerio kako su Danci sve organizirali tip-top, ali i činjenicu da je sve izrazito skupo.

Navijačka zona u koju još stignete upasti

Ofelia Plads velika je navijačka zona, u njoj će biti svi hrvatski navijači koji se pojave u Kopenhagenu i nemaju ulaznicu, pomiješani s danskim i španjolskim navijačima. U nju se može ući jedino ako imate ulaznicu, ulaznice jesu besplatne, ali se morate prijaviti za njih online ili na licu mjesta uz pomoć QR coda. Sve ulaznice za ponedjeljak su razgrabljene, ali budući da u tom terminu neće igrati danska reprezentacija, ako se pojavite na licu mjesta do 18:00 imate i dalje šanse za doći do ulaznica jer će sve one neiskorištene biti iznova puštene u raspodjelu.

Unatra je hrpa pića i hrane, popratnih sadržaja od nogometnih pa do košarkaških terena. Također, i jako puno volontera.

Kava 40 kuna, glavno jelo u restoranu preko 200, hot dog na ulici 35...

U okolici Ofelia Pladsa imate jako puno restorana i barova u koje možete otići, ali pripremite se na dosta visoke cijene. Jedna kava košta oko 40 kuna, pivo u dućanima ne prodaju na komade nego u six packu čija je cijena 65 kuna, za pivo od 0,33l i to ne baš neke velike kvalitete, u kafićima jedno obično pivo košta preko 40 kuna. Što se hrane u restoranima tiče, svako glavno jelo je preko 200 kuna, predjela su između 50 i 90, dok se cijene deserta kreću oko 70-80 kuna. Pizze u restoranu su preko 100 kuna, lasagne 160, a hot dog kupljen na ulici košta 35 kuna.

U subotu smo vidjeli jednog jedinog hrvatskog navijača kojeg nismo uspjeli uloviti, ali zato ne sumnjamo kako će ih već u nedjelju biti puno, puno više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider