Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Daliću nije lako, ali mora prestati lutati i konačno naći pravu postavu: Perišić drži Vatrene u igri

U drugom kolu skupine D, Hrvatska je remizirala s Češkom 1:1.

Hrvatska je odigrala 1:1 s Češkom u drugom krugu Eura 2020, a Ivan Perišić još se jednom pokazao ključnim hrvatskim ofenzivcem. Spasio je Vatrene od poraza sjajnim pogotkom…

Nadali smo se tom jednom golu koji će otvoriti ventile Vatrenih i sve promijeniti.

Stigao je u pravom trenutku, na početku drugog poluvremena. Prvo je bilo za zaborav, Vatreni su igrali do zla boga sporo i nedinamično.

Česi su bolje otvorili utakmicu i najveći dio prvog dijela imali su inicijativu. Poveli su iz jedanaesterca koji je možda malo prestrogo dosuđen, ali ne može se reći da nisu zaslužili vodstvo.

Taktika s Antom Rebićem na mjestu najisturenijeg napadača još jednom se pokazala neuspješnom. Na okupu je bilo puno ofenzivnih igrača, ali malo se napadalo. Igra nije štimala.

gol expired Junak vrlo kritičan: "Nastavimo li ovako, ići ćemo doma poslije grupne faze" divider

Dalić je u poluvremenu odigrao na sve ili ništa, izveo je indisponiranog Rebića i neuvjerljivog Brekala, a uveo je Brunu Petkovića i Luku Ivanušeca, koji je očito trebao biti iznenađenje za Čehe.

Takve izmjene mogle bi se nazvati koncepcijskim lutanjem. Petković je potpuno drukčiji igrač od Rebića i kada je on u momčadi, koncepcija igre je posve drukčija.

Kad on ili Kramarić igraju u špicu, igra je puno kombinatornija i protočnija, ma u kakvoj da su formi obojica. Znaju sačuvati loptu, podvaliti, odigrati dvostruki pas, s njima se može igrati. Rebić je posve drukčiji tip igrača, igra na snagu i silinu, za njega je krilna pozicija savršena. U vršku napada jednostavno ne izgleda dobro.     

Škot u dresu Luke Modrića VIDEO: Pronašli smo gotovo sve hrvatske navijače u Glasgowu, ipak nas nešto ima divider

Izbornik je očigledno osjetio da Vatreni trebaju mladenačku žustrinu i dodatni energetski naboj, pa je vjerojatno zbog toga posegao za Ivanušecom.

Izmjene su donijele poboljšanje igre, ali na to je najviše utjecala majstorska akcija dvaju senatora. Andrej Kramarić hitro je reagirao, odigrao je lucidan pas za Ivana Perišića, koji je u svojem stilu prošao po lijevoj strani, zanjihao je čuvara i desnom nogom probušio češkog vratara. Bio je topovski udarac, Vaclik nije stigao podignuti ruke.

Hoće li se Hrvatska uspjeti plasirati u osminu finala?

Ukupno glasova:

Perišić se još jednim pokazao ključnim ofenzivcem hrvatske reprezentacije, koja bi bez njega bila puno slabija. Taj gol dao je krila Vatrenima, zaigrali su puno angažiranije. Osjećalo se da bi mogli preokrenuti utakmicu u svoju korist.

Nakon primljenog gola Česi su u pojedinim trenucima izgledali izgubljeno, no nije im trebalo puno da se priberu. Opet su uspostavili ravnotežu i češće prijetili Livakoviću.

Njima je bio dovoljan bod, nisu morali jurcati prema naprijed, a ni Vatreni nisu baš previše riskirali. Taj bod ipak ih ostavlja u igri.

gol expired Modrić jako razočaran nakon remija s Češkom: "Ostaje gorak okus, bili smo potpuno neorganizirani..." divider

S pobjedom protiv Škotske u zadnjem kolu vjerojatno će proći dalje. Četiri boda trebala bi biti dovoljna barem za plasman među četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Međutim, neće biti jednostavno pobijediti momčad koja će igrati pred svojom publikom.

Izborniku nije lako, previše igrača nije u formu, ali mora naći najbolje rješenje. Vatreni će morati podići formu, jer ukupno gledajući, ni protiv Češke nije bilo dobro. Drugo poluvrijeme daje vjeru da mogu zaigrati bolje i konačno upisati tri boda. Bit će potrebna jasnija ideja igre i prikladan profil momčadi. Vatreni mogu i moraju bolje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider