Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakvo ludilo bi to bilo

Mnogi Hrvati zazivaju ovaj scenarij: Ma neka budemo i treći, a onda (napokon) invazija navijača na susjedstvo

Hrvatska može proći i kao treća u skupini, a onda izvući dolazak u Budimpeštu.

Kalkulacije uoči zadnjeg kola hrvatske grupe D su uzele maha, a kako ih ne bi kad je takav sustav Europskog prvenstva s 24 reprezentacije. Svi znamo da Hrvatskoj protiv Škotske trebaju tri boda, no u utorak će u svom dvorištu i Škoti tražiti pobjedu koja im također donosi prolaz.

Ono što treba naglasiti kako pobjeda Hrvatskoj ne donosi sigurno to već opjevano drugo mjesto koje nosi i bolji ždrijeb u osmini finala, a to je drugoplasirani iz skupine E (pretpostavlja se Švedska ili Slovačka).

Da bi Hrvatska s pobjedom bila druga, Englezi moraju pobijediti Čehe kako bi se mi s njima izjednačili po bodovima, a onda će odlučivati gol-razlika gdje su Česi zasad bolji. Ukoliko dođe do situacije da imamo isti zbroj golova odlučivat će broj žutih kartona, a ako i to bude isto onda imamo prednost boljeg mjesta na UEFA-inoj ljestvici.

gol expired Kalkulacije: Pobjeda je ključna za prolaz, a evo o čemu ovisi je li to dovoljno za drugo ili treće mjesto divider

Što donosi prolaz s trećeg mjesta

No svi se pitaju što ako budemo treći s pobjedom protiv Škota što je dosta realno. To nam najvjerojatnije sigurno donosi prolazak u osminu finala kao jednoj od četiri najbolje treće reprezentacije.

Što na čeka onda? U osmini finala u tom scenariju Hrvatska može igrati protiv pobjednika skupina B, C i E. U oko nam odmah upada već poznati popobjednik grupe C, Nizozemska koja će svog protivnika čekati u Budimpešti, 300 kilometara udaljenoj od Hrvatske.

Budimpešta, pun stadion, invazija Hrvata...

Jasno je kako mnogim navijačima rastu zazubice jer bi to značilo invaziju Hrvata na mađarsku prijestolnicu. Puškaš Arena je stadion na kojem je dopušten pun kapacitet, a to znači kako bi Vatreni na utakmici osmine finala imali barem 20 tisuća navijača koji bi uspjeli na razne načine doći do ulaznica.

Ovakav scenarij nam uopće ni bi bio mrzak nakon svih muka koje naša reprezentacija ima u Engleskoj i Škotskoj gdje se probilo tek stotinjak navijača.

Zapamtite, Hrvatska kao treća u skupini na Nizozemsku u Budimpešti.

gol expired Daliću nije lako, ali mora prestati lutati i konačno naći pravu postavu: Perišić drži Vatrene u igri divider

No kako ćemo znati na kojeg od ova tri pobjednika skupina (B, C i E) može ići Hrvatska ako prođe kao treća? To ovisi iz kojih će skupina biti trećeplasirani sudionici osmine finala, a kombinacija je previše za objasniti da se nekome ne zavrti u glavi.

Hrvatska u osmini finala kao druga u skupini D:

Ponedjeljak, 28. lipnja: 18:00 D2 - E2 (Kopenhagen)

Hrvatska u osmini finala kao treća u skupini D:

Nedjelja, 27. lipnja: 

18:00 Nizozemska - 3 D/E/F (Budimpešta)

21:00 B1 - 3 A/D/E/F (Sevilla)

Utorak, 29. lipnja: 

21:00 E1 - 3 A/B/C/D (Glasgow)

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider