Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ludo zadnje kolo

Kalkulacije: Pobjeda je ključna za prolaz, a evo o čemu ovisi je li to dovoljno za drugo ili treće mjesto

Hrvatska više ne može biti prva, a za drugo mjesto joj treba uvjerljiva pobjeda u zadnjem kolu i pobjeda Engleske

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Završio je drugi dan u skupini D na Euru i poslije odigrana dva kola Hrvatska je na trećem mjestu ljestvice. Poslije današnja dva remija, Hrvatske i Češke 1:1 te Engleske i Škotske 0:0, prvi na ljestvici su Česi, slijede ih Englezi, a začelje pripada sljedećim suparnicima Vatrenih.

Hrvatska mora pobijediti u utorak Škotsku, želi li dalje i više ne može proći kao pobjednik skupine. Paradoksalno to ionako nije dobro jer se prvi križa sa skupinom prvaka u kojoj su Portugal, Francuska, Njemačka i Mađarska.

Pobjeda nam donosi drugo ili treće mjesto

Naša će pozicija ovisiti i o drugoj utakmici u grupi, odigraju li Česi i Englezi neriješeno u zadnjem kolu, Vatreni mogu dalje jedino s treće pozicije, bez obzira kolikom razlikom dobiju Škotsku. Bolja gol razlika će im trebati za tablicu trećeplasiranih reprezentacija.

gol expired Daliću nije lako, ali mora prestati lutati i konačno naći pravu postavu: Perišić drži Vatrene u igri divider

Dobiju li Englezi minimalno, Hrvatska mora pobijediti Škotsku tri razlike za drugo mjesto, a svaka veća pobjeda Tri lava značit će da je Vatrenima potreban gol manje kako bi preskočili Češku.

U slučaju iste gol razlike s Česima, drugi će biti onaj koji bude imao manje žutih i crvenih kartona.

U slučaju da nam to ne uspije, Vatreni bi svakako s pobjedom prošli kao jedna od najboljih trećeplasiranih reprezentacija što se čini kako vrlo vjerojatna opcija.

No treba reći kako i Škoti pobjedom mogu izboriti treću poziciju pa će to biti utakmica na sve ili ništa

Postoji teorija i s remijem

Drugog iz naše skupine čeka drugoplasirana reprezentacija iz skupine E (Španjolska, Poljska, Švedska, Slovačka, a završi li Hrvatska treća, ići će na pobjednika skupine B (vjerojatno Belgija), pobjednika skupine E (Švedska ili Španjolska) ili pobjednika skupine C (Nizozemska).

gol expired ANKETA Tko vam je bio najbolji Vatreni na utakmici Hrvatska - Češka? divider

Hrvatska bi teoretski mogla još dalje i s remijem protiv Škota, odnosno sa samo dva boda. Ali mora se poklopiti puno toga, Švicarci i Turci moraju remizirati u izravnom okršaju za treće mjesto, Njemačka bi morala izgubiti od Portugala i još na kraju remizirati s Mađarima. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider