Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
kakva drama, kakva pobjeda!

Povijesna pobjeda ''soseda'': Slovenija pobijedila SAD na Olimpijskim igrama!

Slovenski su hokejaši napravili veliko iznenađenje pobijedivši Amerikance u Pjongčangu.

Jan Muršak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hokejaši Slovenije ostvarili su jednu od najvećih pobjeda u povijesti tamošnjeg hokeja. Na Olimpijskim igrama su pobijedili SAD s 3:2 nakon što su gubili s dva gola razlike nakon prve dvije trećine.

U nastavku su Slovenci uspjeli izjednačiti minutu prije kraja golom Jana Muršaka i doći do produžetka u kojem je isti igrač postigao zlatni gol nakon svega 38 sekundi te donio našim susjedima uistinu veličanstvenu pobjedu.

Strijelci za Amerikance bili su O'Neill (18) i Greenway (33), a za pobjednike Urbas (46) i kapetan Jan Muršak (59, 61).

Podsjetimo, na ZOI-ju u Pjongčangu ne nastupaju hokejaši iz NHL lige, no to nikako ne umanjuje povijesno slavlje ''male'' Slovenije protiv jedne od najvećih hokejaških nacija. Dok su Amerikanci složili momčad od najvećih mladih nada te iskusnih bivših NHL igrača, Slovenci su imali najjaču momčad kojoj nedostaje njihov najbolji igrač u povijesti Anže Kopitar.

Prije četiri godine u Sočiju Amerikanci su s NHL zvijezdama slavili s 5:1, ali Slovenija je svejedno izborila povijesno četvrtfinale.

Do velikog iznenađenja stigli su i Slovaci koji su pobijedili Rusiju, možda najvećeg favorita za zlato, također s 3:2. Rusi su u 5. minuti pogocima Gavrikova (3) i Kaprizova (5) vodili 2:0. Iako se tada činilo da će reprezentacija ruskih olimpijaca, sastavljena od igrača tri ponajbolja kluba KHL-a (SKA iz St. Peterburga, moskovskog CSKA i Metalurga iz Magnitogorska), lako upisati prva tri boda, slovački vratar Branislav Konrad više nijednom nije kapitulirao, a njegov suparnik na drugoj strani Vasilij Košečkin triput je svladan.

Preokret Slovacima donijeli su Peter Olvecky (17), Martin Bakoš (18) i Peter Čerešnak (49). Slovačka je sa tri boda prva u skupini B, Slovenija druga sa dva boda, treći SAD s jednim, a posljednja reprezentacija OSR bez bodova.

Hokej, grupa B, 1. kolo:

Slovenia - USA 3:2 (0: 1, 0: 1, 2:0)

0: 1 O'Neill 18, 0: 2 Greenway 33, 1: 2 Gregorc 46 ., 2: 2 Muršak 59, 3: 2 Muršak 61.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider