Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
spektakularno otvaranje

Pogledajte izlazak hrvatske olimpijske reprezentacije: Zrnčić-Dim poveo 20 sportaša!

Brojna hrvatska delegacija prošla stazom na ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu.

Hrvatska zastava na otvaranju Zimskih olimpijskih igara (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska delegacija na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu prošla je ledenom stazom kao 73. po redu i predstavila se navijačima na stadionu, te gledateljima pred malim ekranima. Natko Zrnčić-Dim izašao je kao prvi s hrvatskom zastavom i poveo našu olimpijsku delegaciju. Zrnčić-Dim je postao naš šesti barjaktar i uz Vedrana Pavleka, te Janicu i Ivicu Kostelića četvrti alpinac koji je od stjecanja nezavisnosti nosio hrvatsku zastavu na otvaranju Zimskih olimpijskih igara.

Čak 20 sportaša u četiri sporta trebalo je predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Koreji, no nakon ozljede koljena Lane Zbašnik, brojka je svedena na 19 predstavnika.

Skijanje je očekivano najzastupljeniji sport sa čak devet predstavnika. Dobro su zastupljeni i naši predstavnici u skijaškom trčanju, jer je struka HSS-a procijenila da izvorni biatlonac Krešimir Crnković zaslužuje preostalu (četvrtu) olimpijsku vizu iz srodnog mu sporta - skijaškog trčanja.

Vođa ekipe i trener bobista Ivan Šola odredio je, a Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora prihvatilo, da će u Pjongčang otputovati članovi bob-dvosjeda Dražen Silić i Benedikt Nikpalj, koji će biti i okosnica četverosjeda u kojem će im se pridružiti Mate Mezulić i Antonio Zelić.

Hrvatska olimpijska ekspedicija u Pjongčangu (Foto: AFP) Hrvatska olimpijska ekspedicija u Pjongčangu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Umjesto ozlijeđenog atletskog reprezentativca Martina Marića, Šola je kao pričuvnog člana boba angažirao Đulijana Koludru, koji je s njime bio u posadi našeg prvog boba na ZOI-ju u Salt Lake Cityu 2002. godine.

Hrvatska će prvi put na ZOI-ju nastupati i u sanjkanju u kojem će nas zastupati 27-godišnja apsolventica Kineziološog fakulteta u Splitu Daria Obratov.

Prema službenom RASPOREDU natjecanja u Pjongčangu, prvi hrvatski predstavnici nastup će u ranojutarnjim satima nedjelje. Od 3 sata ujutro na rasporedu je muški spust, gdje će nas predstavljati Zrnčić-Dim i Filiš Zubčić.

Nekoliko sati kasnije u skiathlonu će nastupiti Edi Dadić i Krešimir Crnković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider