Tenis
SPORTOVI
Tenis
"mogu i u paru"

Delpo priznao da ga je Karlović mentalno umorio

Juan Martin Del Potro otkrio je kroz što je sve prolazio u meču protiv Ive Karlovića tijekom prvog dana finala Davis Cupa između Hrvatske i Argentine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Juan Martin del Potro je opravdao ulogu favorita u dvoboju s Ivom Karlovićem svladavši ga u četiri seta (6-4, 6-7, 6-3, 7-5), ali je na konferenciji za medije priznao kako osjeća umor, više od psihičkih zahtjevnog meča, nego od fizičke potrošnje tijekom tri sata i 18 minuta dvoboja kojim je Argentina u Areni Zagreb izjednačila rezultat finalnog meča protiv Hrvatske na 1-1.

"Sad sam umoran. Nije bio fizički zahtjevan meč, ali jest mentalno. Mislim da ću biti dobro za ostatak vikenda", izjavio je Del Potro i time ostavio otvorenom mogućnost da u subotu zaigra i u paru.

Argentinac je imao priliku do pobjede stići i u dva seta, ali je u drugom propustio svije set-lopte pri vodstvu 6-4 u 'tie-breaku', kada je Ivo Karlović nanizao četiri sjajna poena.

"Ivo je igrao jako dobro u tim trenucima. Naravno da sam bio frustriran što sam izgubio set. Otišao sam u svlačionicu, razgovarao s Danielom i smirio se. Nakon toga sam mu još dvaput uzeo servis", rekao je Del Potro kojeg je, baš kao i Delbonisa prije toga, s tribina zagrebačke Arene bodrio Diego Maradona.

"Svi žele vidjeti Diega. Drago mi je što voli tenis i dobro ga je imati uz nas. No, zahvaljujemo svima koji su nas došli podržati. To nam mnogo znači", rekao je prvi argentinski reket i zahvalio hrvatskim navijačima na korektnom navijanju.

Argentinski izbornik Daniel Oršanić sada ima tešku odluku: kakvu taktiku izabrati i koga postaviti u paru?

"Tek smo završili meč. Nema tu neke tajne. Moramo razgovarati sa svima i vidjeti tko je u najboljem stanju, tko nam u paru može najviše dati."

S obzirom na Del Potrovu nesklonost mentalnom i fizičkom trošenju tri dana zaredom, moguće je da Oršanić ostavi nominiranu kombinaciju Leonarda Mayera i Guida Pellu. No, uvjeren je da će njegov suparnik na drugoj strani napraviti promjenu:

"Mislim da će igrati Ivan Dodig i Marin Čilić", rekao je Oršanić, koji je, poput Željka Krajana, bio zadovoljan konačnim ishodom prvog dana finala.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider