Tenis
SPORTOVI
Tenis
krajan zadovoljan

Nezadovoljan igrom Karlović obećava: "Bit ću bolji u nedjelju"

Del Potro je uvjerljivom pobjedom protiv Karlovića izjednačio rezultat na 1:1 u finalu Davis Cup susreta između Hrvatske i Argentine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivo Karlović nije bio potpuno zadovoljan kako je odigrao dvoboj protiv Juana Martina del Potra u kojem je poražen u četiri seta (4-6, 7-6, 3-6, 5-7) i najavio je da će biti potpuno spreman za nedjelju, bude li morao igrati odlučujući meč pri rezultatu 2-2. Nakon prvog dana finalnog susreta Davis Cupa između Hrvatske i Argentine rezultat je 1:1.

Dr. Ivo igrao s puno rizika

"Nisam umoran. Nismo imali dugačke izmjene. Osjećam da nisam igrao najbolje što mogu, a opet sam imao šansi. Imat ću dan odmora u subotu i pokušat ću korigirati neke stvari. Mislim da ću u nedjelju biti sto posto spreman", rekao je Ivo Karlović na konferenciji za medije nakon poraza od Juana Martina del Potra kojem je zabio 35 aseva, ali i napravio 12 dvostrukih pogrešaka.

"Dvostruke pogreške su došle kao plod rizika koji sam morao preuzeti."

Najbolje razdoblje Karlovićeve igre bila su posljednja četiri poena u 'tie-breaku' drugog seta, kad je Del Potro vodio 6-4, ali je ostao bez vodstva od 2-0 u setovima. Rasplet druge dionice probudio je optimizam u hrvatskom taboru.

"Bio sam optimist nakon 'tie-breaka'. Igrao sam bolje nego na početku. No, kasnije je on opet izvukao neke sjajne udarce, a moja razina je malo pala. Nadam se da ću nedjelju biti bolji", rekao je Karlović čije je osvajanje drugog seta izazvalo erupciju oduševljenja među hrvatskim navijačima.

Nažalost, to je oduševljenje splasnulo nakon gubitka trećeg seta, što je i Ivo osjetio.

"Atmosfera je bila odlična, kao da smo igrali negdje između Argentine i Hrvatske. Nadam se da će se omjer promijeniti u našu korist u preostala dva dana."

Krajan se nadao, ali u konačnici zadovoljan

Izbornik Željko Krajan ocijenio je očekivanim rezultat nakon prvog dana, kao i igre svojih izabranika,

"Nijedan ni drugi nisu odigrali meč života, ali to nije bilo ni za očekivati pod ovakvim pritiskom. Možda je najbolje odigrao Delbonis treći i četvrti set, kad nije imao što izgubio pa je opustio ruku i tad mu je sve ulazilo. No, čim je u petom došao u priliku, ruka mu je zadrhtala. Zadovoljan sam s Ivom i Marinom, odigrali su mečeva kako sam i očekivao", rekao je Krajan te dodao:

"Naravno da sam se nadao da možemo dobiti oba meča. Bili bi bliži da je 2-0, ali to još uvijek ne bi značilo da smo pobijedili. Prolazili smo kroz ovakve situacije u posljednjim mečevima. Imamo dvije odlične opcije parova, obje su dobivale sve svoje mečeve u posljednje vrijeme. Mi smo i dalje u ulozi favorita", optimistično je zaključio hrvatski izbornik pred kojim je noć velike odluke, zamijeniti Franka Škugora Marinom Čilićem ili ostaviti nominaciju sa ždrijeba.

"Nijednoj opciji nisam bliži. Nisam još razgovarao s Marinom. Duga je noć ispred nas za tu odluku."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider