Tenis
SPORTOVI
Tenis
Prvi put u karijeri

Agnieszka Radwanska pobjednica WTA 'mastersa'

Radwanska je stigla do treće pobjede, a zanimljivo je da je Kvitovu uspjela pobjeđivati samo na završnim WTA turnirima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja poljska tenisačica Agnieszka Radwanska po prvi put u karijeri osvojila je završni WTA turnir, nakon što je u nedjeljnom finalu u Singapuru nadigrala Čehinju Petru Kvitovu sa 6-2, 4-6, 6-3.

U dvoboju dvije tenisačice koje su svojim skupinama s jednom pobjedom izborile mjesto u polufinalu, uspješnija je bila Poljakinja koja je bolje otvorila veliki finale i bolje odigrala završnicu. Nakon prvih deset gemova meča Radwanska je vodila 6-2, 2-0, ali je uslijedio veliki povratak dvostruke wimbledonske pobjednice.

Ljevoruka Kvitova uzvratila je istom mjerom, te osvojila osam od sljedećih deset gemova, za izjednačenje stanja u setovima i vodstvo 2-0 u odlučujućoj dionici finala. No, uslijedio je novi preokret. Čehinja do kraja meč nijednom nije uspjela osvojiti gem kad je bila na servisu, a njezine brojne pogreške Radwanska je iskoristila za najveći trijumf u karijeri te nakon dva sata i pet minuta borbe mogla započeti slaviti pobjedu (6-2, 4-6, 6-3).

Za svoj 17. naslov u karijeri 26-godišnja Poljakinja zaradila je 1180 bodova i 2.054.000 dolara, što je više nego li je zaradila u cijeloj 2015. godini od turnirskih nagrada (1.896.904 dolara). Zahvaljujući ovoj pobjedi Radwanska će sezonu završiti na 5. mjestu pojedinačne WTA ljestvice, dok će Kvitova biti na 6. mjestu. Čehinja je završila nastup u Singapuru sa 730 bodova i utrškom od 934.000 dolara.

Bio je to njihov deveti međusobni dvoboj, a peti na WTA 'mastersima'. Radwanska je stigla do treće pobjede, a zanimljivo je da je Kvitovu uspjela pobjeđivati samo na završnim WTA turnirima. Radwanska je postala prva tenisačica u povijesti koja je do naslova na WTA 'mastersu' stigla nakon što je izgubila prva dva meča i u polufinale se plasirala sa samo jednom pobjedom u skupini.

WTA 'masters' - finale:

Agnieszka Radwanska (Polj) - Petra Kvitova (Češ) 6-2, 4-6, 6-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider