Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Svijet bruji o Japancu

Oglasila se FIFA: Vjerujete li ovim riječima njihova glasnogovornika?

Iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) reagirali su na optužbe da suci favoriziraju domaćina Brazil na Svjetskom prvenstvu koje je počelo u četvrtak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Sve je zakuhala kontroverzna situacija iz utakmica otvaranja između Brazila i Hrvatske. Domaćin je slavio s 3:1, a odlučujućim se trenutkom pokazao jedanaesterac u drugom poluvremenu koji je realizirao Neymar. Sudac Yuichi Nishimura je dosudio kazneni udarac nakon što je Dejan Lovren stavio ruke na Freda, a brazilski se napadač bacio.

Dan kasnije su mnogi svjetski mediji, a i brojni stručnjaci i igrači osuđivali spornu sučevu odluku, pa su se u FIFA-i osjetili prozvanima. Najprije je reagirao šef Sudačke komisije Massimo Busacca koji je rekao da je Nishimura dosudio ono što je vidio, a nekoliko sati kasnije se javnosti obratio i glasnogovornik FIFA-e Thierry Weil.

"Lažno se predstavlja nešto što ne možemo dopustiti. Predstavlja se da FIFA pomaže zemlji domaćinu, a to nije slučaj. Vidio sam snimku onoga što se dogodilo i mogu reći, kao i Busacca, da će situacija biti analizirana. Siguran sam da će pola ljudi u ovoj prostoriji reći da je bio penal, a druga polovica da nije. Govorimo o pola sekunde vremena tijekom kojeg sudac mora odlučiti" rekao je Weil i zaključio:

"Možemo vam jamčiti da FIFA ne favorizira domaćina."

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider