Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...
Nogomet
Željko Vela iz Brazila

FIFA-in šef sudaca prodaje običnu jeftinu demagogiju!

Reporter Dnevnika NoveTV Željko Vela javio se iz hrvatskog kampa u Praia do Forte...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

ČITAJTE NAJNOVIJE VIJESTI O SVJETSKOM PRVENSTVU U BRAZILU!

Glavno pitanje je dakako u vezi Luke Modrića, koji srećom nije ozbiljnije ozlijeđen.

„Pregled na kojem je Modrić bio pokazao je da se ipak radi samo o jačem udarcem, nema nikakvih oštećenja. Za očekivati je da će se on nakon dana odmora normalno pridružiti ostatku grupe i odraditi cijeli trening punim intenzitetom. Ne treba trošiti riječi na to koliko je Luka vitalan za ovu momčad i koliko bi njegov gubitak bio nenadoknadiv“, otkriva reporter Dnevnika Nove TV Željko Vela.

Oglasila se FIFA: Vjerujete li ovim riječima njihova glasnogovornika?

Blatter podržao Nishimuru: Nema nikakve sumnje, bila je to dobra odluka

Za Hrvatsku slijedi 'biti ili ne biti utakmica s Kamerunom.

„Ovaj dan odmora prilika je svima da očiste glavu nakon utakmice s Brazilom i svih repova. Slijedi Kamerun, koji je ključna utakmica našeg Svjetskog prvenstva. I jedni i drugi smo poraženi u prvom kolu i to je utakmica koja se mora pobijediti. Onaj tko izgubi u prašumi u Manausu, vrlo vjerojatno će otpasti ili će ostati s nekim malenim teoretskim izgledima.“

Suđenje protiv Brazila u Hrvatskoj je i dalje neizbježna tema. O tome je progovorio i FIFA-in šef sudaca Massimo Busacca, a pojavila se i informacija o internom sastanku FIFA-e, na kojem je navodno zaključeno da je bilo sudačkih previda.

„S obzirom da je Busacca odgovoran za suđenje na Svjetskom prvenstvu onda je i razumljivo da ponudi ovakav odgovor. Mislim da bi mu bilo pametnije da se držao one osnovne verzije da je sudac sudio to što je u tom trenutku vidio i da svatko može pogriješiti, nego da se upuštao i u ova dodatna objašnjenja oko toga da je nemoguće procijeniti intenzitet kontakta. Time ne samo da je ispao smiješan, nego je i doveo u pitanje je li uopće sposoban za funkciju koju obnaša. Kao što tisuće ljudi igra nogomet, ali ne mogu svi igrati na Svjetskom prvenstvu, tako ni svi suci ne mogu suditi utakmice na Svjetskom prvenstvu..."

Željko Vela je potom naglasio:

"Ovo je jedna obična jeftina demagogija koju prodaje Massimo Busacca. Čuli ste vjerojatno i informaciju da je i Sepp Blatter, taj veliki sudački ekspert, kazao da je 11-erac bio ispravno dosuđen. Ponovit ću još jednom: za FIFA-u je pobjeda Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva najbolje što se moglo dogoditi. Sačuvali su mir, oduševljenje i dobro raspoloženje u Brazilu oko SP-a. Naravno da bi i oni voljeli da je sve prošlo bez ovakvih repova, ali kad se već to dogodilo, dakako da neće linčovati svog čovjeka, japanskog suca... Vidjet ćemo hoće li mu dati šansu kasnije. Mislim da oko ovog slučaja više neće biti puno govora, jer će FIFA pustiti da cijelu priču 'prekriju' ostali događaji poput recimo demoliranja Španjolske od strane Nizozemaca u reprizi finala iz 2010. godine“, zaključio je reporter Dnevnika NoveTV Željko Vela.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider