Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dvije minimalne pobjede

Nesvakidašnji rasplet skupine H: Broj žutih kartona odlučio o putniku u osminu finala

Japan i Senegal bili su potpuno izjednačeni, a dalje ide Japan zbog više fair-play bodova.

Galerija Slavlje Kolumbije (Foto: AFP) James Rodriguez (Foto: AFP) Senegal - Kolumbija (Foto: AFP) +2 Yerry Mina i Mbaye Niang (Foto: AFP)

Kolumija je u zadnjem kolu skupine H Svjetskog prvenstva s 1:0 pobijedila Senegal, dok je identičan rezultat bio i na drugoj utakmici, na kojoj je Poljska protiv Japana došla do prve pobjede.

Pobjedu Kolumbiji osigurao je Yerry Mina golom u 74. minuti dvoboja u Samari. Poljskoj je pobjedu na oproštaju od SP-a donio Jan Bednarek u 59. minuti utakmice u Samari.

Kolumbija ide dalje kao pobjednica skupine. Japan i Senegal bili su potpuno izjednačeni po bodovima, gol-razlici, međusobnom omjeru i broju postignutih golova, a Japan je prošao dalje zbog manje žutih kartona.

Slavlje Japana (Foto: AFP) Slavlje Japana (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Japan je u tri utakmice skupio četiri, a Senegal šest žutih kartona. Kobnom se pokazala završnica utakmice upravo protiv Japana, kada je afrička reprezentacija zaradila dva žuta kartona.

Kolumbija ide u donji dio ždrijeba: u osmini finala igrat će protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine G, dok će Japan za suparnika imati pobjednika te skupine. Od 20 sati će Engleska i Belgija u izravnom dvoboju u Kalinjingradu odlučivati koja će momčad biti prva, a koja druga.

Osporavani stoper Barcelone još jednom heroj Kolumbije

Kolumbija i Senegal u prvih su 45 minuta stvorile samo po jednu ozbiljnu situaciju po suparnička vrata. Quintero je u 12. minuti izveo slobodni udarac sa 20-ak metara iskosa, ali je Ndiaye uspio odbiti loptu, dok je pokušaj Keite Baldea sa 15-ak metara iz 27. minute Ospina lakoćom obranio.

Prva polovica drugog dijela također je ponudila siromašan nogomet, vrijedan spomena bio je samo udarac Muriela iz 65. minute kojega su senegalski braniči uspjeli blokirati.

Yerry Mina i Mbaye Niang (Foto: AFP) Yerry Mina i Mbaye Niang (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Susret se otvorio tek u 74. minuti. Quintero je izveo korner, a Yerry Mina najviše skočio na prvoj vratnici i poslao loptu u mrežu. Bio je to već drugi gol stopera Barcelone, postigao je i prvi gol u 3:0 pobjedi protiv Poljske u 2. kolu.

Nakon primljenog gola Senegal se morao otvoriti i krenuti po izjednačenje. Stvorili su afrički predstavnici i nekoliko izglednih situacija, a najbliži pogotku bili su u razdoblju od 77. do 78. minute. Prvo su Mane i Niang dobro kombinirali, ali je Niangov udaraca sa šest-sedam metara Ospina odbio u kroner. Nakon udarca iz kuta Mina je zaprijetio svom vratara, ponovno je skočio najviše te zapucao prema vratima, ali ovaj put svojima no Ospina je bio spreman.

Uspavanka Japana i Poljske

U uspavanci u Volgogradu Japanci su od početka utakmice igrali na "nulu", a kada su primili gol, samo su se čuvali da ne dobiju neki žuti karton.

Prvih pola sata se gotovo ništa nije događalo, a onda je u 32. minuti Grosicki pucao glavom, a japanski vratar krajnim naporom uspio obraniti taj udarac. To je bilo sve što se događalo u vrlo lošem prvom dijelu, a početkom drugog Poljaci su poveli.

Slavlje Poljske (Foto: AFP) Slavlje Poljske (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U 59. minuti na ubačaj Kurzawe iz slobodnog udarca iskosa natrčao je stoper Jan Bednarek i iz blizine pogodio japansku mrežu. U 74. minuti Lewandowski s pet metara ne uspijeva zabiti, prebacio je gredu.

U 81. minuti vratar Kawashima jedva brani udarac svog braniča Makina. Japanci su zadnjih desetak minuta igrali bez ikakvih ambicija, s obzirom da im je rezultat druge utamice išao na ruku, dok Poljaci nisu imali ambicija zabiti drugi gol. Zadnjih pet-šest minuta utakmice proteklo je u dodavanju japanskih obranbenih igrača.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider