Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nisu im pomogli ni srbi

Sramotne scene: Brazilci na tribinama tukli srpsku obitelj kojoj nitko nije pomogao

Na utakmici između Brazila i Srbije u Moskvi bilo je i ružnih scena.

Galerija Brazilci tuku srpske navijače (Foto: AFP) Brazilci tuku srpske navijače (Foto: AFP) Brazilci tuku srpske navijače (Foto: AFP) +1 Brazilski navijači (Foto: AFP)

Srbija se oprostila od Svjetskog prvenstva na stadionu Spartaka u Moskvi. Brazil je ipak bio jači i jedni od favorita za naslov s prvog su mjesta prošli u nokaut-fazu, dok je Srbija ostala na tri boda i kući putuje kao treća reprezentacija u skupini E.

Nažalost, na tribinama je opet bilo povremenih tučnjava, kakvih je nekoliko zabilježeno na utakmici Brazila i Švicarske, a sjećamo se i koliko su problema neki hrvatski navijači imali s Argentincima. Dio južnoameričkih navijača na ovom se SP-u ponaša u najmanju ruku nekorektno.

Nove sramotne scene snimljene su u Moskvi. Naime, protiv Brazila je jedna srpska tročlana obitelj bila meta napada sedam, osam Brazilaca. Nešto slično dogodilo se nekolicini naših navijača kada su Argentinci iza njih provocirali i izazivali tučnjavu, no u tom se slučaju nakon kratkog obračuna sve smirilo.

''Od početka utakmice doživljavali smo najružnije provokacije od navijača Brazila, koji su sjedili ispred nas. Pokazivali su nam srednji prst, spolni organ i dobacivali najgore psovke. Ja sam bio sa utakmici s ocem i majkom, koja je sve to slušala i gledala. Moj otac je neko vrijeme šutio i trpio, ali im je u jednom trenutku rekao da prestanu. U tom trenutku jedan od Brazilaca ustaje i kreće na njega'', prepričao je za Telegraf sin starijeg navijača iz Švicarske koji je napadnut.

''Taj brazilski navijač počeo je udarati mog oca, a ja sam ga pokušao obraniti. Čak se i moja majka borila s njima. Na tom dijelu tribine bio je samo jedan redar, policije nigdje, nikoga da nam pomogne. Strašno je i što je iznad nas bilo dosta Srba koji nisu ni pomislili da nam pomognu, već su snimali kako nas Brazilci tuku. Nisu reagirali ni na to što je napadnuta jedna žena'', opisao je nemili događaj sin, koji je zajedno s ocem prošao s tjelesnim ozljedama, dok majka u cijeloj gužvi nije ozlijeđena.

No nije na tribinama sve bilo ružno, a tome svjedoči i fotografija poljupca srpskog navijača i jedne Brazilke, te pravi festival ljepote brazilskih navijačica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider