Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
švicarska u našem dijelu

Brazil pobijedio Srbiju i s prvog mjesta odlazi u osminu finala: S Vatrenima tek u eventualnom finalu!

Brazil i Švicarska izborili su osminu finala Svjetskog prvenstva, dok Srbi pakiraju kofere i idu kući.

Galerija Slavlje Brazila (Foto: AFP) Marcelo izlazi zbog ozljede (Foto: AFP) Srbija - Brazil (Foto: AFP)

Nogometaši Brazila osvojili su skupini E Svjetskog prvenstva u Rusiji, nakon što su s 2:0 slavili protiv Srbije. Drugo mjesto pripalo je Švicarskoj, nakon što je odigrala 2:2 protiv Kostarike.

Brazilcima su pobjedu protiv Srbije i potvrdu prvog mjesta u skupini donijeli golovi Paulinha (36) i Thiago Silve (68).

Nakon što nisu iskoristili dvije prigode Brazilci su poveli u 36. minuti. Coutinho je uputio odličnu loptu između dva stopera, a Paulinho je sa 13 metara lobao istrčalog vratara Stojkovića.
Prethodno, u 25. minuti, Neymarov udarac iz blizine brani Stojković, a u 29. Gabriel Jesus je mogao zatresti mrežu, ali je u posljednji trenutak njegov pokušaj blokiran.

Prvu prigodu u nastavku imao je Brazil, u 57. minuti. Nakon dobrog kontranapada Neymar je utrčao u 16-erac i pucao sa deset metara iskosa, ali na prvoj stativi je spreman vratar Stojković.

Nakon toga dvije odlične šanse za Aleksandra Mitrovića. U 61. minuti ubacio je Rukavina, a Mitrović puca glavom iz blizine, ali mrežu Brazilaca spašava stoper Thiago Silva. Četiri minute kasnije opet je ubacio Rukavina, a Mitrovićev pokušaj glavom zaustavlja vratar Alisson.

Nakon propuštenih prilika stigla je kazna u 68. minuti iz kornera. Neymar je ubacio na prvu vratnicu, a Thiago Silva glavom pogađa za konačnih 2-0.

 

Švicarci su se kao drugi plasirali u osminu finala, iako nisu uspjeli pobijediti Kostarikance. Blerim Džemaili je u 31. minuti doveo Švicarce u vodstvo, a u 56. minuti je za Kostarikance izjednačio Kendall Waston.

U 88. minuti za Švicarce je gol zabio Josip Drmić, a u trećoj minuti sudačke nadoknade iz jedanaesterca je konačnih 2:2 postigao Bryan Ruiz.

Brazilci će 2. srpnja u Samari igrati sa Meksikom, a 3. srpnja u Sankt Peterburgu igraju Šveđani i Švicarci. Brazil je otišao u drugi dio ždrijeba i ne može se sastati s Hrvatskom prije finala. Švicarska je potencijalni suparnik Vatrenih u eventualnom polufinalu.

SRBIJA - BRAZIL 0-2

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Milenković, Veljković, Kolarov, Tadić, Ljajić (Živković, 75), Milinković-Savić, Matić, Kostić (Radonjić, 82), Mitrović (Jović, 90).

BRAZIL: Alisson, Fagner, Thiago Silva, Miranda, Marcelo (Felipe Luis, 10), Paulinho (Fernandinho, 66), Casemiro, Coutinho (Renato Augusto, 80), Willian, Gabriel Jesus, Neymar.

STRIJELCI: 0-1 Paulinho (36), 0-2 Thiago Silva (68).

SUDAC: Alireza Faghani (Iran)

STADION: Otkritje Arena

GLEDATELJA: 44.000

 

ŠVICARSKA - KOSTARIKA 2-2

Pred 44.000 gledatelja na Gradskom stadionu sudio je Francuz Clement Turpin.

Strijelci: 1-0 Džemaili (31), 1-1 Waston (56), 2-1 Drmić (88), 2-2 Sommer (90+3ag)

Promašeni penal: Ruiz (Kos, 90+3)

ŠVICARSKA: Sommer - Lichtsteiner, Fabian , Akanji, Rodriguez - Shaqiri (Lang, 80), Behrami (Zakaria, 60), Džemaili, Xhaka, Embolo - Gavranović (Drmić, 69).

KOSTARIKA: Navas - Gamboa, Acosta, Gonzalez, Waston, Oviedo - Colindres (Wallace, 81), Borges, Guzman, Ruiz - Campbell.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider