Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mađari nedostižni

Povijesni uspjeh Engleske: Razbili Panamu i uvjerljivo nadmašili rekord

Do sada Gordi Albion nikada nije slavio s više od tri gola razlike

Englezi slave pogodak protiv Paname (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pobijedivši Panamu sa čak 6:1 engleska nogometna reprezentacija je ostvarila svoju najuvjerljiviju pobjedu u povijesti svjetskih prvenstava.

Do ovog Svjetskog prvenstva Gordi Albion nikada nije slavio s više od tri gola razlike. Najveće pobjede Englezi su na svjetskim prvenstvima ostvarili protiv Danske (2002), te Paragvaja i Poljske (1986) i to rezultatom 3:0.

Najuvjerljviju pobjedu u povijesti svjetskih prvenstava ostvarila je Mađarska koja je 1982. pobijedila Salvador sa čak 10:1. Laszlo Kiss je zabio tri, Tibor Nyilasi i Laszlo Fazekas po dva gola, a po jednom su se među strijelce upisali Gabor Poloskei, Jozsef Toth i Lazar Szentes. Mađarima je to bila jedina pobjeda u skupini i nisu prošli dalje.

Mađari su s devet razlike slavili i 1954. protiv Južne Koreje. Laka konjica je na tom prvenstvu dobila i Zapadnu Njemačku sa 8:3, no Elf je u finalu iznenađujuće uzvratio pobijedivši 3:2.

Rezultat 9:0 ostvarila je i Jugoslavija protiv Zaira 1974. godine.

Utakmica s najviše golova u povijesti svjetskih prvenstava odigrana je u četvrtfinalu SP-a 1954. kada je Austrija pobijedila Švicarsku 7:5 premda je nakon 20 minuta igre gubila 0:3.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider