Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
golčina januzaja

Gotova je grupna faza SP-a: Nije bilo kalkulacija, Belgija srušila Englesku i izabrala teži put

Belgija je minimalno pobijedila Englesku i osvojila skupinu G.

Galerija Engleska - Belgija (Foto: AFP) Marouane Fellaini (Foto: AFP) Michy Batshuayi i Eric Dier (Foto: AFP) +1 Gary Cahill spašava s crte (Foto: AFP)

U međusobnom obračunu za prvo mjesto u G skupini Svjetskog prvenstva Belgija je u Kalinjingradu pobijedila Englesku s 1:0. U drugom susretu skupine Tunis je u Saransku pobijedio Panamu s 2:1. Belgija je tako natjecanje u skupini okončala s maksimalnih devet bodova, te odlazi u gornji dio ždrijeba nokaut faze, gdje će u osmini finala 2. srpnja igrati protiv Japana u Rostovu na Donu, dok je Engleska ostala druga sa šest bodova, te će njezin suparnik u osmini finala biti Kolumbija 3. rujna u Moskvi.

Kako su pobjedama protiv nedoraslih Paname i Tunisa oba sastava osigurala prolazak među 16 najboljih i prije međusobnog susreta, oba izbornika su utakmicu 3. kola iskoristila za odmor najboljih igrača, te su pružili priliku onima s klupe.

Belgijske pričuve bolje su reagirale i već u prvih 10-ak minuta stvorile dvije dobre prilike. Tielemans je šutirao sa otprilike 25 metara u 6. minuti, a taj udarac Pickford je odbio krajnjim naporom. Samo tri minute potom stvorila se velika gužva u engleskom petercu, Pickfordu je ispala lopta i krenula prema vratima, no Cahill je uspio raščistiti s gol-linije.

Novu priliku Belgija je imala u 27. minuti kada je nakon udarca iz kuta lopta stigla do Fellainija, no njegov pokušaj sa 14 metara Alexander-Arnold je blokirao. Engleska je najozbiljniju situaciju u prvih 45 minuta stvorila u 34. minuti kada je Loftus-Cheek slabo pucao glavom s pet metara nakon kornera.

Nastavak je donio više uzbuđenja, a prvu je imao Rashford u 48. minuti. Vardy se izborio za jednu loptu na belgijskoj polovici i dodao Rashfordu no ovaj je uputio vrlo slab udarac s ruba kaznenog prostora.

Kazna za taj promašaj stigla je u 51. minuti kada je Januzaj na desnom krilu "slomio" Rosea i zatim lijepo pogodio suprotni kut nemoćnog Pickforda.

Najbolju priliku za poravnanje propustio je Rashford u 66. minuti. Ponovno ga je odlično proigrao Vardy, mladi je napadač krenuo sam prema Courtoisu, ali je njegov udarac belgijski vratar uspio skrenuti u korner. U 83. minuti pokušao je i Welbeck s ruba kaznenog prostora, no njegov udarac blokirao je Fellaini.

Mogla je Belgija u završnici i do uvjerljivije pobjede, u 88. minuti Pickford je obranio jak udarac Mertensa, dok je u sudačkoj nadoknadi Fellaini ima još dvije lijepe prilike koje nije uspio materijalizirati.

U drugoj utakmici posljednjeg kola u ovoj skupini Tunis je u Saransku svladao Panamu sa 2:1 golovima Ben Youssefa (51) i Khazrija (66). Panama je povela autogolom Meriaha (33-ag). Tunis je tako završio kao treći s tri boda, dok je Panama posljednja bez bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider