Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
livno čeka dalića

Omiš je gorio i živio uz Perišića, kojeg za tjedan dana čeka još jedno veliko "finale"

Dalmacija, posebno mjesta odakle su hrvatski reprezentativci, sinoć je disala kao jedno uz Vatrene koji su se plasirali u finale Svjetskog prvenstva.

Perišić slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Do jutra se slavilo u Omišu, rodnom gradu Ivana Perišića, koji je sinoć zabio gol Engleskoj i poslao Hrvatsku u finale Svjetskog prvenstva. Glavna gradska ulica bila je blokirana nakon završetka utakmice. Pobjeda se slavila i u Livnu, odakle potječe Zlatko Dalić.

Jutro nakon pobjede Perišićevi prijatelji, očekivano, jedva govore.

"Kao što možete vidjeti po glasu, burno smo proslavili", rekao je Frane Jurčević.

A fešta će biti i za tjedan dana, kad se Frane ženi. Kum će biti Perišić. Vjenčanje je, za svaki slučaj, planirano nakon finala.

"Sve šta je sanja cili život sinoć se ostvarilo. Šta sam mu ima reć, da sam najponosniji prijatelj na svitu, da ga svi jedva čekamo ovde. Pola Omiša ide gore, a kako, ne znamo, vidjet ćemo", rekao je Frane Jurčević.

Perišićev ujak otkriva otkud mu sva ta snaga i moć.

"A ima to jedno gusarsko, ponos, prkos, vjeru u sebe, vjeru u Boga, jer Bog je sinoć bija uz njega sinoć i non-stop je uz nas. Bez vjere nema ništa", otkrio je ujak Ivana Perišića, Igor Jelavić.

Još odmalena pokazivao je strast za nogometom. Počeo je trenirati u Omišu, a kasnije i u Hajduku.

"Ovdje iza je bio jedan zid. Ne bi imao ono šta ima danas, lijevu i desnu nogu, bez toga zida. Godinu dana smo proveli u ispravljanju. Krivo je udarao loptu lijevom nogom", rekao je Branko Šušnjara, prvi trener Ivana Perišića.

Sinoć je zabio gol kada je bilo najpotrebnije.

"On je zvijer i daleko najkompletniji i najbolji igrač, tako da je vrijedilo čekati", rekao je Frane Jurčević.

Osim Perišića, ovaj dio Dalmacije dao je upornog i neslomljivog Rebića. U reprezentaciji su Strinić, Bradarić i Lovre Kalinić. Velika fešta bila je i u Livnu, odakle potječe Zlatko Dalić.

"Hrvatska ima Livnjaka koji to vodi, a mi Livnjaci poznati smo po tome da uspijemo kad odemo iz Livna", rekao je stanovnik Livna.

"Ovo je ponos nama i ako Bog da ćemo ga tu dočekati u Livnu", rekao je Berislav iz Livna.

A nakon što slete u Zagreb, dio reprezentativaca i izbornika Dalića planira dočekati i Split. Pripreme su već počele.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider