Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mogao i gore proći

Nakon što je izbačen iz reprezentacije, Vukojević dobio i kaznu FIFA-e!

Nakon što je izbačen iz hrvatske reprezentacije, Ognjen Vukojević dobio je i kaznu FIFA-e.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Disciplinska komisija Svjetske nogometne organizacije (FIFA) kaznila je skauta hrvatske reprezentacije Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini od 15.000 švicarskih franaka zbog podrške Ukrajini nakon utakmice s Rusijom u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Vukojević, koji je godinama nosio dres kijevskog Dinama s Domagojem Vidom, snimio je poruku u kojoj je pobjedu nad Rusijom posvetio Ukrajini i Dinamu. Poruka je dobila politički kontekst, a HNS je reagirao brzo i izbacio Vukojevića iz stručnog stožera hrvatske reprezentacije.

''Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji Ognjen Vukojević novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva. Vukojević se, stoji u obrazloženju, poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa", stoji u priopćenju Disciplinske komisije FIFA-e.

Vukojević se javno ispričao za svoje postupke, a taj postupak i isključivanje iz stručnog stožera smanjili su kaznu za Vukojevića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider