Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dalićev suradnik poslan kući

Novi potres u reprezentaciji: Vukojević izbačen, HNS se ispričao Rusiji!

Dalićev suradnik Ognjen Vukojević izbačen je iz hrvatske delegacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U hrvatskoj delegaciji u Rusiji dogodio se još jedan potres. Nije velik kao onaj kada je Zlatko Dalić otpisao Nikolu Kalinića, ali ipak će malo poremetiti idilu. Ognjen Vukojević, koji je bio jedan od izbornikovih suradnika, morao je napustiti hrvatsku delegaciju.

Podsjetimo, Vukojević i Vida bili su ''zvijezde'' snimke na kojoj su nakon pobjede protiv Rusije poručili ''Slava Ukrajini'' te ''Ovo je pobjeda za Dinamo i Ukrajinu''.

Taj je čin razbjesnio rusku javnost, koja je, barem do jučer, bila prilično naklonjena hrvatskoj reprezentaciji. U međuvremenu se ispričao Domagoj Vida, kojeg FIFA nije odlučila suspendirati, već samo upozoriti.

Netko je ipak trebao platiti ceh, pa su u HNS-u odlučili kako će za nepromišljeni čin odgovarati bivši član Vatrenih, koji je Daliću pomagao kao jedan od skauta.

HNS se ispričao domaćinu SP-a

''Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava javnost kako je odlukom rukovodstva Saveza Ognjen Vukojević razriješen dužnosti suradnika stručnog stožera hrvatske reprezentacije te više neće biti član delegacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Vukojević je nakon susreta Hrvatske i Rusije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama objavio sporan video, za što je FIFA otvorila disciplinski postupak.

Hrvatski nogometni savez odlučio je razriješiti Vukojevića funkcije u stožeru hrvatske reprezentacije, gdje je obavljao ulogu opservatora, te mu je povučena momčadska akreditacija za Svjetsko prvenstvo.

Hrvatski nogometni savez ovim se putem ispričava ruskoj javnosti za postupak člana stožera reprezentacije.

Ovim putem Ognjen Vukojević i Domagoj Vida također se ispričavaju za izjave koje u svojoj namjeri nisu imale političke konotacije, ali su ostavile prostor za takve interpretacije'', stoji u  priopćenju HNS-a.

FIFA oprostila Vidi

Srećom, Domagoj Vida ostaje s reprezentacijom iako je i on napravio poprilično nepromišljen potez. Bila bi prava šteta da je njime okončao hrvatsku bajku u Rusiji.

Članak 3 FIFA-ina disciplinskog pravilnika zabranjuje "isticanje političkih slogana u bilo kakvom obliku", dok u članku 54 stoji da "svatko tko provocira javnost za vrijeme utakmice dobiva suspenziju na dvije utakmice i kažnjava ga se novačno s najmanje 5000 švicarskih franaka".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider