Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kardinalnih grešaka neće biti

Još jedna velika promjena na Svjetskom prvenstvu u Rusiji: Pomoćnicima nikad lakše!

Pritisak na linijske suce na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bit će znatno manji nego na svim dosadašnjim velikim natjecanjima.

Linijski sudac pokazuje zaleđe (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ovoljetno Svjetsko prvenstvo u Rusiji donijet će nam nekoliko noviteta, a najveće je definitivno VAR, videotehnologija koja će olakšavati posao sucima. Upravo će zbog VAR-a još jedan novitet u Rusiji biti prisutan, a to je nesignaliziranje rubnih zaleđa!

Rubna zaleđa, odnosno situacije u kojima je teško procijeniti da li je igrač bio u ofsajdu, neće biti signalizirana na SP u Rusiji. Tako je objasnio predsjednik FIFA-ine sudačke komisije Pierluigi Collina.

"Ako vidite da pomoćni sudac ne diže zastavicu, nije u pitanju greška. Pomoćni suci su dobili naputak da u rubnim slučajevima, kada je teško procijeniti da li je igrač bio u zaleđu, ne dižu zastavicu, već da puste da se akcija završi do kraja. Kad pomoćnik digne zastavicu sve je gotovo, a ovako će sumnjiva situacija, koja može završiti pogotkom, biti naknadno pregledana na VAR-u (video pomoć sucima), te će onda biti donijeta konačna sudačka odluka", kazao je Collina.

Svjetsko prvenstvo u Rusiji započinje sutra, 14. lipnja utakmicom domaćina i Saudijske Arabije u 17 sati. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider