Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tražio dopust na poslu

Hit reprezentacija: Vratar je filmski redatelj, izbornik zubar, a stoper radi u tvornici soli!

Islandski vratar Hannes Halldorsson koji je u subotu obranio jedanaesterac Leu Messiju je u slobodno vrijeme filmski redatelj.

Hannes Halldorsson (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Islanda u Rusiji po prvi put u svojoj povijesti nastupa na Svjetskom prvenstvu. Riječ je o naciji s najmanjom populacijom koja je ikada nastupila na svjetskoj smotri i već su u prvoj utakmici uspjeli napraviti veliko iznenađenje, otkinuti bod Argentini na otvaranju skupine D.

Jedan od najzaslužnijih za to bio je islandski vratar Hannes Halldorsson, inače vratar malog danskog kluba Randersa. Kada je obranio jedanaesterac Messiju kod rezultata 1:1 ušao je u povijest i postao planetarno popularan. Nakon utakmice je otkrio da nije slučajno obranio penal, već da je proučavao "navike" Argentinca.

"Nije bilo slučajno što sam obranio penal Messiju jer sam gledao puno njegovih izvođenja jedanaesteraca. Ja spadam u onu kategoriju vratara koji često gleda i sebe kako reagiram prilikom izvođenja penala. Dakle, razmišljao sam kao Messi", rekao je Halldorsson.

On je nakon utakmice postao i jedna od najtraženijih sportskih osoba na Googleu u tom trenutku, pa smo tako i otkrili nešto vrlo zanimljivo o njemu. Naime, islandski prvi vratar je 34-godišnji filmski redatelj! Trenutno je više posvećen nogometu, ali ne u potpunosti.

Halldorsson je 2012. godine režirao spot kojim je Island predstavljen na Eurosongu, a uoči ovog povijesnog nastupa na Svjetskom prvenstvu režirao je Coca Colin sport koji najavljuje premijerni nastup Islanda na Svjetskom prvenstvu. Spot je jako dobro prihvaćen od cijele populacije, a koliko je Halldorsson dobar u tome što radi i čemu će se okrenuti nakon završetka nogometne karijere pogledajte sami.

Mnogi Islanđani je žive isključivo od nogometa. Tako je islandski izbornik Heimir Hallgrimsson i dalje zubar kao i prije dvije godine kada je vodio Island na Europskom prvenstvu, dok je Birkir Mar Saevarsson zaposlenik u tvornici soli.

Saevarsson je jedini čovjek na Svjetskom prvenstvu koji je morao tražiti dozvolu da napusti posao za vrijeme trajanja Svjetskog prvenstva, iako je reprezentativac s najviše nastupa za Island. Novinare je zanimalo kako to da radi "običan" posao.

"Ne mogu samo sjediti doma i čekati trening. Dosadno mi je i samo se ulijenim. Nisam se želio ulijeniti prije početka Svjetskog prvenstva", rekao je islandski obrambeni igrač.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX