Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sampaoli ne očajava

Islandski vratar otkrio kako je pročitao Messija: "Nisam mu slučajno obranio penal!"

Argentina nije uspjela pobijediti Island u dvoboju prvog kola skupine D Svjetskog prvenstva.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Apsolutni junak povijesnog islandskog boda protiv Argentine bio je vratar Hannes Halldorsson.

Čuvar mreže danskog Randersa obranio je penal Lionelu Messiju i sačuvao bod svojoj reprezentaciji u prvom nastupu na Svjetskom prvenstvu. Ne zaboravimo, hrabrim Islanđanima smotra u Rusiji je prva za koju su se uspjeli kvalificirati.

"Nije bilo slučajno što sam obranio penal Messiju jer sam gledao puno njegovih izvođenja jedanaesteraca. Ja spadam u onu kategoriju vratara koji često gleda i sebe kako reagiram prilikom izvođenja penala. Dakle, razmišljao sam kao Messi. Nadam se da će moja obrana pomoći da se plasiramo u osminu finala. Protiv Argentine smo igrali kako smo se i dogovorili, a presudila je njihova nervoza", izjavio je Halldorsson.

Remi Argentine i Islanda poremetio je nekakav očekivani odnosno predviđeni tijek rezultata u skupini u kojoj igra i hrvatska nogometna reprezentacija.

Sampaoli: Protiv Hrvatske i Nigerije moramo biti raznovrsniji

Nema sumnje da je Jorge Sampaoli očekivao sva tri boda, ali argentinski izbornik nije nešto previše očajavao nakon što je pobjeda izostala.

"Znali smo da smo u teškoj skupini u kojoj nema lakih protivnika. U preostale dvije utakmice moramo igrati raznovrsnije u napadu, to nam je protiv Islanda bio problem. Nije problem što je Messi promašio penal, to se događa i takav je nogomet. Moramo ponovno naći samopouzdanje i moram uvjeriti svoje igrače da možemo dobiti svakoga."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider