Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ćorluka kapetan

Hrvatska postava za Island: 10 promjena u sastavu, samo Perišić opet starta

Izbornik Zlatko Dalić za susret trećeg kola na Svjetskom prvenstvu dio igrača želi odmoriti, a dio poštediti žutog kartona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Rostovu na Donu s početkom u 20:00 po našem vremenu igra protiv Islanda u trećem kolu skupine D Svjetskog prvenstva.

U taj dvoboj Vatreni ulaze potpuno rasterećeno jer su veličanstvenom pobjedom nad Argentinom već osigurali plasman u osminu finala, a sigurno će i završiti prvi u grupi (to može spriječiti samo neki ludi rasplet u kojem bi Nigerija razbila Argentinu s 3:0, a Island s istim rezultatom Hrvatsku).

Za utakmicu Hrvatska - Island izbornik Zlatko Dalić netom poslije skalpa Argentine najavio je kako će biti određenih promjena, a prema posljednjim informacijama moglo bi ih biti čak 10.

Prijete kartoni, a treba i odmoriti glavne igrače

Marcelo Brozović nema pravo nastupa zbog suspenzije (i protiv Nigerije i protiv Argentine je dobio žuti karton). Po jedan žuti imaju Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ante Rebić i Šime Vrsaljko s kojima izbornik Dalić ne želi riskirati da protiv Islanda eventualno dobiju novi karton zbog kojeg bi morali propustiti susret osmine finala.

Luka Modrić, Danijel Subašić, Dejan Lovren, Domagoj Vida i Ivan Strinić dobit će poštedu i time dolazimo do 10 startera protiv Nigerije koji s Islandom neće krenuti od prve minute.

U izostanku Modrića kapetan će biti Vedran Ćorluka koji također ima žuti karton (dobio ga u 94. minuti utakmice s Argentinom), ali ionako je Dalićev udarni stoperski tandem Vida - Lovren pa eventualna Čarlijeva suspenzija ne bi predstavljala neki golemi udarac za osminu finala.

Budući da je izbornik Dalić potjerao Nikolu Kalinića iz kampa reprezentacije, sad nema mogućnost da promijeni kompletnu jedanaestorku pa će jedan igrač iz trijumfa nad Gaučosima ipak morati startati protiv Islanda. Bit će to Ivan Perišić, a za očekivati je da on neće igrati svih 90 minuta već da će u jednom trenutku biti zamijenjen.

Iz argentinskog i nigerijskog tabora stizale su osuđujuće poruke prema najavljenim Dalićevim rošadama, ali Vatreni poručuju kako nitko ne treba strahovati za fair-play jer će Hrvatska igrati na pobjedu kojom bi zaokružila briljantni nastup u skupini.

Hrvatska za Island, u formaciji 4-2-3-1:

Lovre Kalinić - Tin Jedvaj, Vedran Ćorluka, Duje Ćaleta-Car, Josip Pivarić - Filip Bradarić, Milan Badelj - Marko Pjaca, Mateo Kovačić, Ivan Perišić - Andrej Kramarić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider