Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Nogomet
izbornik je ljutit

Dalić objasnio zašto je potjerao Kalinića kući: ''Tako je bilo i protiv Brazila, a i na jučerašnjem treningu''

Zlatko Dalić u kratkoj je izjavi objasnio zašto je NIkola Kalinić morao napustiti reprezentaciju usred Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od jutros smo čekali službenu verziju situacije oko odlaska Nikole Kalinića i izjavu izbornika Zlatka Dalića.  Bio je vrlo kratak, sve je doslovno trajalo nekoliko jedva minutu.

"Na utakmici s Nigerijom Nikola se zagrijavao i trebao je ući drugo poluvrijeme, ali je rekao da nije spreman i da je osjetio problem s leđima. To se isto ponovilo i protiv Brazila u Engleskoj i na jučerašnjem treningu. Ja sam to mirno prihvatio, trebam maksimalno spremne igrače i odlučio sam da on više neće biti s nama'', rekao je Dalić brojnim domaćim i stranim novinarima te se okrenuo i otišao odraditi trening s igračima.

Podsjećamo, napadač Milana navodno je odbio ući u igru za vrijeme utakmice Hrvatska - Nigerija uz obrazloženje kako ga bole leđa. Izbornik Dalić mu u to nije povjerovao i rekao mu je kako on na njega više ne računa te je Kalinić u ponedjeljak ujutro napustio kamp reprezentacije i otišao iz hotelskog kompleksa Šumska rapsodija.

Prije toga su se Milan Badelj i Šime Vrsaljko na press-konferenciji osvrnuli na pobjedu nad Nigerijom i najavili okršaj s Argentincima.

Šime Vrsaljko je prvi dobio pitanje stranih novinara među kojima je vladao velik interes za ovom press-konferencijom.

Igrao si protiv Lionela Messija u Atleticu, koja je tvoja strategija za njegovo čuvanje?

"Što se tiče Messija, to je jedan od najboljih na svijetu, među dva sigurno. Trener će sigurno dobro pripremiti taktiku ne samo za njega nego za čitavu momčad Argentine i da ćemo spremni dočekati tu utakmicu kako pojedinačno tako i timski. Messi ima veliku kvalitetu, ali na terenu smo 11 protiv 11 i ako budemo timski na nivou mislim da ćemo njega dovesti u minimalan broj situacija iz kojih može ugroziti naš gol."

Pitanje za Badelja bilo je jesu li gledali Argentinu protiv Islanda i što misli kako će se postaviti protiv Hrvatske?

"Naravno da smo gledali, ta nas je još više intrigirala. Argentina kakvu očekujem je takva kakva je bila protiv Islanda, koja teži posjedu lopte i kratkim pasevima tražeći Messija koji je klasa za sebe."

Izbornik je rekao da postoje dvije opcije, a jedna od tih je da se ti Milane vratiš u prvih 11 i pokrivaš onu tzv. "zonu Messi". Jesi li spreman?

"Da, s obzirom na moju prirodnu poziciju u ekipi ako se izbornik odluči, ja ću biti taj koji će biti većinom najbliži njemu. Karakteristike njegove znamo, znam i ja, gledao sam ga milijun puta. Ne znam koliko mi je to prednost s obzirom na njegovu klasu, ali naravno da ću dati sve od sebe da ga neutraliziramo koliko je to moguće."

Kakva je atmosfera u reprezentaciji i veza između igrača i trenera?

"Na to mogu samo reći da je atmosfera fantastična i da aktualni događaj nimalo nije poremetio ono što smo imali dosad, a to je da smo kao jedno. Pozitivno mislimo i idemo dalje koncentrirani na utakmicu koja slijedi'', objasnio je Vrsaljko.

Šime, koje je za vas dosad najveće iznenađenje na Svjetskom prvenstvu - remi Argentine, poraz Njemačke ili remi Brazila?

"Možda to i jesu iznenađenja, ali to samo pokazuje da su sve reprezentacije kvalitetne i da je svaka utakmica za sebe. Morate uložiti veliki napor da bi utakmica završila pozitivno za vas, a to je dobro za ovo Svjetsko prvenstvo i ujedno nama pokazuje da moramo svakog shvatiti ozbiljno."

MIlan Badelj o pripremi za utakmicu.

"Naravno da se nadamo da ćemo ponoviti istu formulu ako ćete to tako zvati. Pripremamo se svaku utakmicu kako i treba, priprema za Argentinu nije ista kao što je bila za Nigeriju. Pritisaka uvijek ima, ali to je najnormalnija stvar, velike ekipe to nadilaze i prolaze kroz pobjede. Vjerujem u našu ekipu i da smo zreli, da ćemo moći otići iznad bilo kakvog pritiska."

Da se malo maknemo iz okružja reprezentacije, kako izgleda priprema utakmice iz okvira Atletica kad igrate protiv Barcelone. Što vam kaže trener za Messija?

"Ha dobro, nije isto, nemate iste igrače niti stil igre, naš u Atleticu je drukčiji. Ne možete se samo bazirati na jednog igrača jer Barcelona ima sjajne individualce. Ja sam uvjeren da će izbornik dobro pripremiti tu utakmicu kao i ovu protiv Argentine."

Što Hrvatskoj može pomoći iz one prezentacije Islanda protiv Argentine?

"Stajali su jako kompaktno i to je onemogućilo Argentine da stvore više prilika od onog što su stvorili. Ja mislim da mi nećemo i to nije naš stil nogometa da kopiramo takav način branjenja gola, ali sigurno da protiv ekipa koje imaju Messija u ekipi nekad si primoran ući u tu nekakvu kahlicu na 30 metara od svog gola. Island je to radio, a smatram da ćemo mi kad ćemo imati loptu težiti nekom kreativnijem načinu napada", kazao je Badelj.

Hoće li ono što ste odigrali protiv Nigerije biti dovoljno za Argentinu?

"Kažem, svaka je specifična, Nigerija je ipak bila prva i odigrali smo onoliko koliko nam je bilo dovoljno. Možemo li bolje? Možemo i to je dobro. Bit će to skroz druga utakmica, možda bude još bolja, a zapravo i mora biti jer susrećemo se s jednom ekipom koja ima strašnu kvalitetu u napadu."

Imate li viziju kako napasti Argentince?

"Naravno, ako ćemo početi od toga da mi imamo loptu, onda je to brz protok igre i dobre kretnje kojima ćemo otvarati prostor. Sad ja pričam, a tu ima puno stranih medija... Poznavajući naš stil igranja pogotovo velikih utakmica mislim da ćemo naći načina da im napravimo štetu." - Badelj

Šime, ovo je možda i jedna od najlakših utakmica na turniru.

"Znamo da nam pozitivan rezultat daje vremena za ono što nas očekuje u drugom krugu. Ako ih pobijedimo imat ćemo jedan mir, ali isto tako nećemo se zavaravati jer ispred nas je teških i napornih 90 minuta. Što se tiče putovanja i svega ostalog, to ide u sklopu ovog turnira, dobro smo organizirani i uz naš staff imamo lijepu podršku."

Milane, dugo vremena si bio neupitni starter, ali protiv Nigerije nisi igrao, kao i Ćorluka i još neki. Kako si ti reagirao odnosno koliko je važno da oni zatome neka svoja zadovoljstva na Svjetskom prvenstvu?

"Pa fundamentalno. Reprezentacija je drukčija nego klub i mislim da je ključno zatomiti vlastiti ego, to je izuzetno i za atmosferu i za homogenost, da svi svi ego stave u službu momčadi."

Za Šimu, jesi li o ovoj utakmici razgovarao s trenerom Simeoneom ili Correom?

"Iskreno, nisam. Bili smo preopterećeni s rasporedom utakmica, nismo imali vremena."

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider