Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ivica Medo iz Rusije

Hrvatska jako popularna u Brazilu: "Očekujemo Vatrene u finalu, Modrić je kandidat za Zlatnu loptu"

Brazilski mediji znatno su povećali zanimanje za hrvatsku reprezentaciju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči press-konferencije hrvatske reprezentacije prišao nam je stari poznanik s velikih natjecanja, brazilski novinar Carlos Alberto Vieira, koji radi za poznati brazilski sportski dnevnik Diario Lance. Zamolio nas je za kraći razgovor.

"Na hrvatsku presicu stiglo je dosta novinara. Hrvatska reprezentacija trenutačno je jako popularna u Brazilu, pogotovo nakon što je demolirala Argentinu", kazao nam je i razvukao široki osmijeh na licu.

Baš u tom trenutku Francuska je povela 3:2 protiv Argentine u osmini finala Svjetskog prvenstva. Brazilac je stisnuo šaku.

"Znate da je veliki rivalitet između Brazila i Argentine, ne krijemo ni mi ni oni da nam je drago kada najveći rival gubi", smije se kolega i okreće se pitanjima o Hrvatskoj.

Zanimalo ga je praktički sve o hrvatskoj reprezentaciji, igračima, izborniku, postavi za Dansku...

A što Brazilci misle o Hrvatskoj?

"Opći je dojam da imate sjajnu momčad i igrače, da ste vjerojatno ostavili najbolji dojam u fazi natjecanja po skupinama. Istina, dobili smo vas u Liverpoolu, ali to je bila prijateljska utakmica i ne znači previše."

Kakva je u Brazilu percepcija utakmice Hrvatska – Danska? Koga smatraju favoritom?

"U Brazilu su manje-više svi uvjereni da će Hrvatska to lako dobiti, iako Danci nisu izgubili 18 utakmica zaredom. Danska igra dosta zatvoreno, a Brazilci ne vole takav nogomet i zato puno više simpatiziraju Hrvatsku. Osobno mislim da će Hrvatska pobijediti, možda ne uvjerljivo, ali bit će dovoljan i jedan gol."

"Hrvati, imate veliku šansu"

Kolega nam je otkrio da Brazilci smatraju kako je Hrvatska legitimni kandidat za osvajanje naslova svjetskog prvaka.

"Nitko se ne bi iznenadio da Hrvatska dočeka Brazil u finalu. Nije mali broj ljudi koji čak misle da je to dosta izvjesno. Osobno mislim da Hrvatska ima veliku šansu. S takvom momčadi i igrom te s takvim ždrijebom, to uopće nije nerealno, dapače, čini se sasvim realnim i logičnim. Iz vašeg dijela ždrijeba Španjolska i Hrvatska najveći su favoriti. Brazil, Francuska, Španjolska i Hrvatska po meni imaju najveće šanse za osvajanje titule."

Kakva situacija sa Selecaom? Jesu li Brazilci optimistični?

"Mislim da nam forma polako raste, baš onako kako to treba biti na SP-u. Krenemo nešto lakše, a onda uhvatimo zalet. Neymar se dobro osjeća, i on polako podiže formu. To nam dodatno jača optimizam. Problem je Marcelo, ozlijeđen je i situacija ne izgleda dobro, teško će se oporaviti. Ali, koga nema bez njega se mora i može. Ima Brazil dobrih igrača na klupi."

Tko će po vama biti najbolji igrač turnira?

"Zasad je teško reći, još je prerano. Naravno da će sve ovisiti o konačnom rezultatu. Eto, Argentina je pred porazom, pa Messi ispada iz svih kombinacija. Cristiano Ronaldo, Modrić i možda Coutinho zasad najbolje kotiraju, ali sigurno će se uključiti Neymar, Mbappe, Griezamnn... Natjecanje je praktički tek počelo, još je dug put do finala. Mi Brazilci nadamo se da ćemo tamo vidjeti Selecao i da ćemo osvojiti šestu titulu."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider