Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pitanje lebdi u zraku

Enigma Modrić i što iza svega stoji? Posljednje informacije o situaciji s kapetanom, zašto Dalić oteže s objavom?

Hrvatsku večeras protiv Islanda očekuje posljednja utakmica u skupini, a jedno pitanje još lebdi u zraku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrić ne igra, Modrić igra. To je pitanje obilježilo događanja u hrvatskom taboru uoči ogleda s Islandom. Već smo jučer napisali tekst o toj temi i pritiscima koji bi iza svega mogli stajati, pa se nećemo ponavljati.

Samo ćemo ponoviti da mnogima zainteresiranim stranama, od Fife pa do sponzora, nikako ne bi odgovaralo prerano ispadanje Argentine i najveće zvijezde svjetskog nogometa, Lionela Messija, a to bi se moglo dogoditi ako, jasno, Argentina ne pobijedi Nigeriju ili ako Hrvatska izgubi od Islanda.

Ako Hrvatska izgubi, Gaučima ni pobjeda nad Nigerijom ne jamči drugo mjesto i prolazak u osminu finala. Gledajući iz te perspektive, posve je logično da zainteresiranim stranama nije isto igra li Hrvatska s najboljim igračem i glavnim kreatorom igre ili bez njega.

Po mnogim stvarima moglo bi se zaključiti da bi Zlatko Dalić želio odmoriti Modrića. Ako želi odmoriti i sačuvati ostale igrače iz prve postave, ako se stalno kukalo kako nema dovoljno vremena za odmor i kako jako teško odigrati tri utakmice u deset dana nakon tako naporne sezone, kakva je onda logika da se ne odmara i čuva najboljeg igrača? I to protiv suparnika koji je poznat po oštroj, beskompromisnoj fizičkoj igri i čvrstim duelima, iz kojih suparnici nerijetko izlaze s manjim ili većim ozljedama. Već smo iznijeli hipotezu.

Ako sve rečeno bacimo na stranu, i dalje ostaje enigma zašto Dalić toliko dugo oteže s objavom te jednostavne informacije - igra li ili ne igra kapetan? Za Hrvatsku utakmica s Islandom nije od veće rezultatske važnosti, Vatreni prvo mjesto mogu ispustiti samo u nekom ludom scenariju koji se teško može dogoditi tko god igrao.

Uostalom, da je utakmica rezultatski bitna, Hrvatska bi istrčala u najboljoj mogućoj postavi, nikoga se ne bi štedjelo. Dakle, nema previše smisla taktiziranje i skrivanje tko će igrati, ako ništa drugo ne stoji iza cijele priče.

Kako god, prema posljednjim informacijama koje su do nas sinoć došle, Modrić će ipak igrati, no to treba uzeti s rezervom, jer kako smo već rekli, informacije se mijenjaju praktički iz sata u sat, a utakmica se igra večeras u 21 sat po ovdašnjem vremenu.

Može li Hrvatska dalje od osmine finala SP-a?

Ukupno glasova:

Koja god postava bila, a prilično je sigurno da će uglavnom biti sastavljena od pričuva, trebala bi biti dovoljna jaka i čvrsta da se uspješno suprotstavi tvrdim i fizičkim moćnim Islanđanima.

Hrvatska s njima ima neke neraščišćene račune, još se pamti onaj iznenađujući poraz u kvalifikacijama koji je izazvao probleme i pogurao Hrvatsku u dramu dokvalifikacija. Dobro, možda će cinici reći da nije tog poraza bilo, vjerojatno ne bi bilo ni smjene Ante Čačića, pa da sve skupa to možda i nije tako loše ispalo.

Ne sumnjamo da će Hrvatska završiti natjecanje po skupinama na prvom mjestu. Ako sve bude u normali i logično, izbjeći će Francusku u osmini finala, što je možda i najvažnija informacija u cijeloj priči. Sumnjamo u priču da će Francuzi nešto petljati i kalkulirati. Teško da bi u ovom u trenutku itko s namjerom išao na ovako moćnu i razigranu Hrvatsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider