Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dalićev pomoćnik optimist

Dražen Ladić za Novu TV: "Rusija nam nije dorasla, trebali bismo to riješiti u svoju korist"

Reporter Nove TV Saša Lugonjić u Sočiju je razgovarao s pomoćnikom izbornika Zlatka Dalića.

Saša Lugonjić i Dražen Ladić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Dražen Ladić pomoćnik je izbornika Zlatka Dalića, a niti 24 sata od utakmice Hrvatska - Rusija reporteru Nove TV Saši Lugonjić otkrio je svoja razmišljanja i očekivanja.

Možete li usporediti osjećaj sada kao pomoćnik izbornika Zlatka Dalića i onaj kojeg ste proživljavali kao igrač uoči Njemačke?

"Razlike naravno da su velike, jer vrijeme od 20 godina je ipak veliki period, s tim da mi u ono vrijeme nismo bili ispraćeni s nekom nadom i nekim velikim očekivanjima Svjetsko prvenstvo. Sada je apsolutno drugačija situacija."

"Imam dojam da je utakmica otpuštena"

Vas je tada čekala Njemačka, protivnik koji je bio favorit uoči tog meča, sada je ipak situacija drugačija."

"1998. smo imali nešto lakšeg protivnika u osmini finala, a u četvrtfinalu težeg. Sada je obrnuto. Mislim da je Danska nešto kvalitetnija od Rusije iako to ne treba ništa značiti s obzirom da je Rusija domaćin, da će imati puno stvari na svojoj strani, ali mislim da je kvaliteta na našoj, a to je najbitnije."

Bilo je evidentno, a to su i igrači rekli, da su bili pod strahovitim pritiskom u toj utakmici. Da li mislite da će im ta Danska biti svojevrsni okidač koji će ipak omogućiti da će lakše igrati, nadajmo se još nekoliko preostalih utakmica?

"Volio bih da to bude tako. Sama atmosfera i njihovo ponašanje prije utakmice protiv Danske, vidjelo se da je drugačije nego što je to bilo uoči Argentine i Islanda. Danas i jučer imam dojam da je ta utakmica otpuštena i da će to biti sigurno naša kvalitetnija izvedba i utakmica bez obzira na ime protivnika."

Poznato je svima koliko je važna uloga vratara na velikom natjecanju. Vi ste u Francuskoj 1998. bili jedan od najboljih igrača reprezentacije.

"Velika prilika pred Subašićem"

"Svaka reprezentacija treba dobrog vratara. Prije početka Svjetskog prvenstva sam napomenuo da se mi ne možemo previše požaliti na izvedbe naših vratara na prijašnjim europskim i svjetskim prvenstvima, bilo je to solidno. Ali, Danijel Subašić sada ima priliku skrenuti pozornost na sebe. Sve ovo što brani u Monacu, velikom klubu, je jedno, ali Svjetsko prvenstvo je Svjetsko prvenstvo."

Jeste li optimist uoči dvoboja s Rusima?

"Jako sam veliki optimist, iako ne djelujem tako po prirodi. Mislim da ne iskoristimo li ovu šansu protiv Rusije... To je reprezentacija koja se ne smije podcijeniti, ali objektivno nije dorasla nama i mi bismo to trebali riješiti u svoju korist", zaključio je Ladić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider