Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte analizu

Danska otkrila slabosti Hrvatske: Ako se problemi u igri ne riješe, s Rusijom bi moglo biti jako teško

Pobjedu Hrvatske nad Danskom analizirali su za Dnevnik Nove TV Jerko Leko i Milan Stjelja.

Analiza Milana Stjelje (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska je nakon drame jedanaesteraca pobijedila Dansku i plasirala se u četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Danci su se pokazali kao vrlo jak protivnik, a utakmicu su analizirali Milan Stjelja i Jerko Leko.

''Dosta stresna pobjeda, kako za igrače na terenu, tako i za nas ispred malih ekrana. Danci su se pokazali kao vrlo čvrsta i kompaktan ekipa, što smo i znali, ukazali su nam i na neke nedostatke u igri'', rekao je Leko.

Prvi nedostaci pokazali su se već nakon svega 50-ak sekundi igre, kada je Knudsen ubacio iz auta, nakon čega je Danska povela. Hrvatska na Svjetskom prvenstvu prekide brani na zonski način, što to točno znači?

"Zonska obrana znači da se ne čuva striktno igrača nego prostor u koji si postavljen. Danci su to odlično skautirali, vidjeli su da smo protiv Islanda imali problema u skokovima, to su kaznili. Naša obrana je statična u zoni, Danci dolaze u trku, napadaju loptu u najvišoj točci i to kažnjavaju."

Koristiš li ti kao trener zonu?

"Ne, preferiram igrača na igrača."

Pribojavali smo se i da ćemo imati problema s igrom na postavljenu obranu. Morat ćemo nešto osmisliti za utakmicu Hrvatske protiv Rusije.

"Tako je, Rusi će igrati još zatvorenije, moramo biti puno brži, s puno više promjena mjesta u sredini terena, te ćemo morati bolje iskoristiti bokove."

Detaljnu analizu pogledajte u priloženom videu!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider