Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brzi povratak

Dan poslije: Nadamo se da ćemo Nižnji Novgorod pamtiti kao Bordeaux ili Lyon 1998.

Reporter Nove TV Vlado Boban javio se u Dnevnik Nove TV s dojmovima dan nakon velike hrvatske pobjede nad Argentinom.

Vlado Boban (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Još uvijek se sliježu dojmovi, zato jer su svi došli u svoje hotele i apartmane u sitne jutarnje sate. Vidio sam brojne Hrvate po terasama kafića kako se izležavaju i ispijaju kave, svi su se probudili valjda u 13:00. Doduše, nismo ni mi daleko.

S druge strane, malobrojni Nigerijci su u fan zoni, dok Argentinci strepe cijeli dan, neki su s koferima, a najveći dio ih je gledao utakmicu Nigerija - Island. Sada je Argentina ponovno u igri, a nama je najljepše - mi smo već u osmini finala Svjetskog prvenstva i sve druge tapšamo po leđima.

Pričali smo i s ostalim, neutralnim navijačima, iz Paname, Kostarike, Brazila... Svi su oduševljeni Hrvatskom, znali su da imamo Modrića i Rakitića, ali nisu znali da imamo i ostali dio momčadi tako dobar. Sve je Hrvatska iznenadila i svi predviđaju da možemo otići jako daleko.

"Ja sam kum Ivana Rakitića, a ovo je moj brat i na nebesima gleda nas. Ova pobjeda je samo za tebe", pričao je Marko Bralić pokazivajući na majici na fotografiju poginulog legendarnog torcidaša Žana Ojdanića.

"Ovo je prekrasno za sve Hrvate u domovini i dijaspori, oduševljen sam, što reći", nadovezao se Ivan Pavić iz Livna.

Za Argentince su koferi spremni, Gaučosi su razočarani i nisu očekivali da će uoči posljednjeg kola ovisiti o drugima.

"Mislili smo da ćemo pobijediti i biti prvi u grupi, ali Hrvatska nam je pokazala da ima bolju momčad, a da mi imamo tek par sjajnih pojedinaca koji nisu postali kolektiv. I uz to imamo najgoreg izbornika, tako da smo jako tužni", pričao nam je argentinski navijač Emilio.

"Hrvatska je odlična momčad s Modrićem i Rakitićem u glavnoj ulozi. Ali vidi se da cijela ekipa igra momčadski", istaknuo je George iz Paname.

"Odmah ste mi draži čim ste pobijedili Argentinu", govorio je Brazilac Edson.

Osvajanjem skupine vraćamo se u Nižnji Novgorod

E sad, što dalje? Sada se rade planovi? 1.100 kilometara od Nižnjija je Rostov na Donu, naša treća postaja gdje će se igrati Hrvatska - Island. Neki hrvatski navijači već u petak su krenuli tamo, neki se vraćaju kući pa će se vratiti na osminu finala jer će prvoplasirana reprezentacija skupine D upravo u Nižnjem Novgorodu igrati osminu finala.

Nadamo se da ćemo ovaj grad pamtiti po dobrome kao što smo prije 20 godina pamtili Bordeaux i Lyon u kojima smo izbacili Rumunje i Nijemce.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider