Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kratko i jasno

Dalić objasnio zašto je igrao Modrić i odgovorio može li Hrvatska do kraja: "Danska je utakmica istine"

Izbornik Vatrenih iznio je svoje dojmove nakon hrvatskog hat-tricka u skupini D na Svjetskom prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić izgledao je smireno i ne previše euforično zbog treće pobjede u nizu hrvatske reprezentacije, 2:1 protiv Islanda u Rostovu na Donu.

Mislite da je ovo pošten rezultat s obzirom na broj šansi obiju momčadi? Kako vas se dojmio islandski tim?

"Napravili smo po što smo došli, a to je pobjeda. Je li pošteno, to je relativno pitanje u nogometu. Island je pokazao ono što ih uvijek krasi, svaka čast Islandu na disciplini i karakteru. Čestitao sam islandskom izborniku na igri koju njegova momčad prezentira. Međutim, mi smo pobijedili. To je za nas najvažnije."

"Nitko nije očekivao tri pobjede"

Smeta li vam što ste dobili gol i niste čiste mreže izašli iz skupine?

"Smeta me, mogli smo dobiti gol i u nekim drugim situacijama, spasio nas je vratar Kalinić dobrim reakcijama. Nismo igrali kao u prve dvije utakmice, to je činjenica, ali smo ipak pobijedili. Jasno da me to raduje. Nitko nije očekivao tri pobjede, ali mi smo uspjeli upisati devet bodova."

Može li Hrvatska do kraja? Mnogi su mišljenja da je Hrvatska do sada pokazala najviše na Svjetskom prvenstvu.

"Ove tri utakmice moramo zaboraviti i okrenuti se Danskoj. To je naša utakmice istine. Igrali smo dobro, dali smo šansu svim igračima, ali od ovog trenutka, ovo je iza nas, skupina je prošla. Idemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti."

Kako gledate na Dansku i tko se danas istakao?

"Danska igra slično kao Island u nekom momentima, disciplinirana je momčad, karakterna, imaju i tog odličnog Eriksena. Mi smo danas pobijedili, nije bilo idealno, nismo bili baš uredni, neke stvari su bile lošije nego u prve dvije utakmice. Vidjelo se da neki igrači imaju problema s ritmom, da nisu bili u prvoj momčadi. Neću o pojedincima, odigrali smo, pobijedili, i to je to."

"Igrači su sigurniji kad je Modrić na terenu"

Mislite da je Danska bolji protivnik nego Francuska?

"Nema tu biranja, dobili smo koga smo dobili. Nećemo mi ništa birati, a ni slagati. Moramo poštovati sve protivnike, ali nikome nećemo priznati da je bolji od nas. Ako ćemo misliti da je netko bolji, nećemo ništa napraviti. Tko god nam bio protivnik, mi ćemo se postaviti tako da možemo pobijediti."

Je li se netko ozlijedio? Kako je došlo do toga da Modrić bude u momčadi?

"Znate da kod mene nema pritiska, da igra onaj koga ja stavim, a ne tko nazove. Odlučili smo se da Luka igra jer ostali igrači su sigurniji u sebe kad je on na terenu. To je bio jedini razlog. Nisam htio uvoditi ostale igrače zbog žutih kartona, ali morao sam uvesti Rakitića jer je Kovačić imamo nekih problema, nešto ga je malo zateglo. Lovren je ušao da bi stabilizirao skok igru, jer su oni krenuli forsirati duge lopte. Sretan sam jer sam dao šansu svim igračima. Ponosan sam da je Hrvatska igrala sa svim igračima i da je svatko dobio svoj dio kolača. Mislim da je to fantastično", zaključio je izbornik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider