Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Otkrio i veliku razliku

Caniggia - žario je i palio s Maradonom, a uoči Hrvatske ističe dva ključna problema Argentine

Legendarni Gaučos pričao je o nizu zanimljivih stvari u razgovoru za službenu stranicu FIFA-e.

Claudio Caniggia (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedan od najboljih argentinskih napadača svih vremena Claudio Caniggia (51) smatra kako su najveći problem Gaučosa obrana te činjenica kako Messi nema pravu pomoć suigrača.

"Messi uvijek može sam riješiti utakmicu, a svi se boje i Higuaina premda je on u Argentini stalno kritiziran. Naša slaba strana je obrana", kazao je Cannigia u razgovoru za FIFA-u dan uoči utakmice Hrvatska - Argentina.

Caniggia se osvrnuo i na vječno pitanje tko je bolji, Diego Maradona ili Lionel Messi.

"Jedno je sigurno - Messi ne dobiva pomoć suigrača kakvu je dobivao Maradona. Previše ovisimo o njemu. Maradona je nogometni genij. No, i mi ostali smo preuzimali odgovornost. Ne možeš se uvijek skrivati iza Maradone. Kao igrač za Argentinu moraš imati karakter, volju i ambiciju", kazao je argentinski napadač koji je ukupno 12 godina proveo u Europi igrajući za Romu, Veronu, Atalantu, Rangers...

Odigrao je 50 utakmica za nacionalnu argentinsku momčad, bio je čak na tri Svjetska prvenstva (1990., 1994., 2002.), a zanimljivo da je nastupio i za dva najveća kluba i rivala argentinskog nogometa River Plate i Boca Juniors.

"Igrati na Svjetskom prvenstvu je nešto posebno, nemoguće je to usporediti s drugim natjecanjima i turnirima. Najviše pamtim nastup u Italiji 1990. godine gdje je Argentina osvojila drugo mjesto iza Njemačke", dodao je Caniggia koji je uz Diega Maradonu bio najbolji argentinski igrač na tom SP-u, ali je zbog žutih kartona propustio finale u kojem je Njemačka slavila s 1:0.

Postao heroj nakon gola Brazilu

Najdraži gol mu je onaj kojeg je na istom tom natjecanju postigao za eliminiciju Brazila u četvrtfinalu (1:0).

"Nikada nisam osjetio toliko ponosa i sreće kao tada. Pogodak u polufinalu protiv Italije je bio možda i važniji, no gol protiv Brazila je bio poseban", kazao je Caniggia koji je bio poznat i upamćen po izuzetnoj brzini (prije nogometa se bavio atletikom).

Zbog njegove brzine strahovali su protivnički obrambeni igrači i nisu se ustručavali zaustavljati ga na sve moguće dozvoljene i nedozvoljene načine.

"Nažalost, danas je sve manje kvalitetnih i brzih krila. Dobro krilo uvijek može stvarati probleme suparničkoj obrani", kazao je Argentinac dodavši kako se do kraja turnira nada atraktivnom nogometu.

"Siguran sam kako će to biti jedno od atraktivnijih prvenstava. Postoji mnoštvo kvalitetnih igrača koji vole igrati prema golu i zbog toga se nadam golovima", poručio je za kraj.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider