Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osveta za Figa

To više nije utopija: Kapetan Reala prelazi u Barcu? Zašto ne?

Do prije godinu ili dvije činilo se gotovo nemogućim da kapetan i ikona Real Madrida Iker Casillas uopće napusti Santiago Bernabeu a kamoli da prijeđe u redove najljućeg rivala Barcelone, ali kako trenutačno stvari stoje, to više nije nemoguća misija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Katalonski mediji posljednjih su se dana raspisali o mogućnosti da Casillas prijeđe na Camp Nou.
„To više nije utopija“, zaključak je katalonskih medija.

>> Realu sudi Norvežanin koji je dozvolio Leki 'mlaćenje' Ronalda

>> PSG-u se ne piše dobro: Messi najavio veliku partiju

Nakon sukoba sa Joseom Mourinhom, Casillas je još uvijek „na ledu“ kod trenera Reala. Loši odnosi trenera i kapetana utječu na kompletnu atmosferu na Bernabeuu. Nije tajna da Casillas nije u pretjerano dobrim odnosima s nekim igračima Reala, prije svega s Cristianom Ronaldom, s kojim je do sada imao nekoliko žučnih svađa.

Ronaldo kivan na Casillasa

Kako to u životu zna biti još od helenskih dana, kamen spoticanja u odnosima dvaju „titana“ jedna je žena, ne zove se Helena, već Sara Carbonero, novinarka i Casillasova djevojka, jednako lijepa kao spartanska princeza. Carbonero dobiva informacije iz Realove svlačionice iz prve ruke i ne libi ih se prenijeti javnosti, a Mourinhu, Ronaldu i još nekim „kraljevima“ to se uopće ne sviđa, iako će neki reći da je Ronaldo samo kivan na Casillasa jer ga je lijepa Sara odbila prije no što je ušla u vezu s vratarom Reala.

Mourinho vratio naklonost navijača

Kako god, nema naznaka zatopljenju odnosu na relaciji Mourinho i Ronaldo – Casillas. Mourinho je pobjedama u derbijima s Barcelonom i Manchester Unitedom vratio naklonost navijača, koji su isprva bili isključivo na strani Casillasa, no sada to više nije tako izvjesno. Još uvijek se ne zna hoće li Mourinho ostati u Madridu nakon isteka sezone, ali ako osvoji Ligu prvaka, imat će stopostotnu podršku čelnika i navijača te će moći napraviti što god poželi.

Perez kalkulira

Svi će biti na njegovoj strani bez zadrške, a to znači da bi Casillas mogao spakirati kofere i napustiti Real. Florentino Perez u nezgodnoj je situaciji. Predsjednik Reala očito kalkulira, nitko ne zna što će odlučiti. I on valjda čeka što će Mourinho napraviti u Ligi prvaka.

U isto vrijeme Barcelonu napušta dugogodišnji vratar Victor Valdes, koji je odbio produžiti ugovor. Barcelonini čelnici opipavaju puls katalonske javnosti, ispituju koga bi navijači Barcelone željeli vidjeti na vratima „blagu grane“ nakon Valdesa. U opticaju je nekoliko imena, a među njima je i Casillas. Na društvenim mrežama i forumima koji prate Barcelonu već duže vrijeme vode se rasprave bi li navijači Barce prihvatili Casillasa?

Casillas simpatičan navijačima Barcelone

„Zašto ne?“ najčešći je odgovor navijača Barcelone koji gotovo listom poštuju i cijene Casillasa kao vratara, ali i kao čovjeka. Nije tajna da je Casillas u prijateljskim odnosima s nekolicinom igrača Barcelone, posebice s Xavijem Hernandezom, kolegom iz španjolske reprezentacije.

Casillas je postao još simpatičniji Barcinim navijačima kada mu je Mourinho zamjerio što je, prema njegovu mišljenju, u previše bliskim odnosima s igračima Barcelone. Portugalcu se nisu svidjele Casillasove pomirljive poruke prije i nakon nekih „el clasica“, kada je znao ući u svlačionicu Barce i popričati s njenim igračima.

Osveta za Figa i Schustera

Ukratko, Barcini navijači smatraju da je Casillas pravi gospodin, koji ih ničim ne iritira. Osim toga, navijači Barce već godinama snivaju osvetu Realu za preotimanje Luisa Figa i prije toga Bernda Schustera. Casillas ima „težinu“ Schustera i Figa, ponajvećih zvijezda svojeg doba. Kada bi se dogodio senzacionalan transfer, bila bi to za navijače Barce najslađa moguća osveta.

Ahilej je promijenio mišljenje, a gdje neće jedan vratar

Casillas još uvijek šuti, mnogi vjeruju da nikada ne bi pristao prijeći u Barcelonu, no život piše romane. Kopernikanski obrati u nogometu nisu rijetkost, posebice ako postanete višak u klubu kojem ste dali tako mnogo. Razočarenje i srdžba promijenila su mišljenje Ahileju, a gdje neće jednom vrataru, kako god on dobar i karakteran bio.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vjerujete li da je moguće da Iker Casillas prijeđe iz Real Madrida u Barcelonu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider