Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva igrača najavila transfer

Sve ovisi o Mourinhu: Može li ozljeda udaljiti Casillasa iz prve momčadi?

Real Madrid rutinski je izborio nastup u polufinalu Kupa kralja, no i u toj pobjedi protiv Valencije zaradio novi veliki udarac – ozljedio se vratar Iker Casillas.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mourinho tako nažalost ili na sreću neće moći računati na Casillasa ne samo u polufinalnom El Classicu, već ni sljedećih pet tjedana. Puknuće Casillasove palčane kosti novi je veliki udarac ambicijama madridskog Reala u Ligi prvaka. Domaće prvenstvo je ionako izgubio, a sada ga i u Ligi prvaka čeka pakao.

>> Real ekspresno našao zamjenu za Casillasa: Ostvario mi se san!

>> Pobješnjeli Mourinho zavapio: Ako je to istina, odmah odlazim!

>> Real najavio 'rat do istrebljenja': Tko je madridsko 'duboko grlo'?

Prvi vratar propustiti će obje utakmice osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Uniteda. A koliko može Real protiv engleskog velikana bez Casillasa, odnosno koliko dobro ga može zamijeniti rezervni vratar Antonio Adan ili Diego Lopez, koji je stigao iz Seville gdje je bio rezerva? Navijači nisu preoptimistični. Jedina dobra vijest za Mourinha je to što je Adan u proteklih nekoliko tjedana uspio skupiti neku minutažu.

Svi se još sjećaju Mourinhovog poteza kada je naprasno s vrata maknuo Casillasa i u igru ubacio Adana, pa mu ove velike i super važne utakmice ipak neće biti prve u sezoni. Ipak, Portugalac se sada može nadati da je Adanu to bilo dovoljo da spremi formu i uhvati grif, jer on će mu svakao trebati. No, možda se odluči da mu iskusni Lopez bude prvi vratar do povratka Casillasa. Ipak je vjerojatnije da će Lopez biti zamjena Adanu, barem u početku.

Već 30. siječnja prvi je polufinalni ogled Kupa kralja protiv Barcelone, a onda 13. veljače dolazi Manchester United. Može li 26- godišnji Adan izdržati u tom ritmu i uliti dovoljno povjerenja svojoj momčadi, obrani pogotovo. Teško, jer ipak se radi o prilično prosječnom vrataru, čija statistika nije barem do sada obećavajuća. Jer, Real je u tri utakmice koje je Adan započeo kao prvi vratar primio sedam pogodaka. S druge strane, Casillas nakon što se vratio u početnu postavu u tri utakmice nije primio gol.

No, kako je priča krenula, možda bi Adan vrlo brzo mogao postati standardni prvi vratar. Jer, španjolski mediji manje pričaju o ozljedi 32- godišnjeg Casillasa, a više o navodnom zahtjevu za transfer. Naime, i dalje je i više nego aktualna priča kako su dva igrača iz prve momčadi najavila predsjedniku kluba Florentinu Perezu kako će na kraju sezone uputiti zahtjeve za transfer, ukoliko Jose Mourinho ostane na mjestu trenera. Vjeruje se kako je jedan od njih upravo svježe ozlijeđeni Casillas.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider