Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo, Messi, Ibra, Pirlo...

Spektakli u Parizu i Munchenu: Večeras sudari četiri buduća prvaka!

PSG protiv Barcelone i Bayern protiv Juventusa – večeras će nogometni svijet biti uz TV ekrane.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Spektakularna večer Lige prvaka je pred nama. Dva najjača para četvrtfinala na rasporedu su večeras od 20.45. U Parizu na Parku prinčeva superbogati PSG predvođen Zlatanom Ibrahimovićem dočekuje Barcelonu, dok Bayern s našim Mandžukićem u napadu ugošćuje Juventus.

>> Ibra uoči Barce potpuno promijenio mišljenje o Messiju

>> Barca dobila najveće pojačanje uoči spektakla, Xavi i Jordi Alba upitni

>> Mandžin trener probudio se s jednom 'starom damom' s kojom je impresioniran

Bit će to utakmice budućih prvaka u Francuskoj, Španjolskoj, Njemačkoj i Italiji. Jedino je Juventus aktualni prvak, dok uvjerljiva vodstva na ljestvicama domaćih liga gotovo sigurno donose titule PSG-u, Barci i Bayernu.

PSG - Barcelona

Zlatan Ibrahimović pomilovan je od UEFA-e i vodit će 'legiju stranaca' iz Pariza u pohod na novi pokušaj rušenja Barcelone. S Milanom prošle godine nije uspio, a u ovogodišnjem dvoboju njegovih bivših klubova Barcelona je čudesno preokrenula osminu finala i otišla dalje.

Ibra i društvo nemaju imperativ prolaska, jer PSG tek želi biti najveća momčad, a protiv jedne takve večeras igraju. I to će biti najveća snaga Parižana. Motiv ogroman, pritiska nema. Katarski bogataš Nasser Ghanim Al-Khelaïfi najavio je naslov prvaka Europe za tri godine. Ako prođu Barcu, ponovit će uspjeh iz 1995. godine.

Barcelona pak ima novi veliki ispit. Milan su okrenuli i sigurno neće na Park prinčeva stići anemični kao na San Siro. Vodit će ih bolesni Tito Vilanova i to je najveće moguće pojačanje. Vjeruje se kako će Xavi i Jordi Alba biti spremni za spektakl.

Vjerojatni sastavi:

PSG: Sirigu – Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell – Lucas Moura, Veratti, Matuidi, Pastore – Lavezzi, Ibrahimović

Barcelona: Valdes – Dani Alves, Maschercano, Pique, Jordi Alba – Busquets, Xavi, Iniesta – Fabregas, Villa, Tello

Bayern - Juventus

U susjednoj Njemačkoj bitku će voditi Bayern i Juventus. Bavarci su prošle sezone nesretno izgubili naslov europskog prvaka na svom terenu, a ove su sezone još jači i žele najmanje polufinale. Za vikend su ponizili jedan od najvećih njemačkih klubova, HSV je dobio devet komada na Alianz Areni.

S druge strane je Juve koji juri prema drugom uzastopnom naslovu prvaka Italije i kojeg su mnogi označili kao jednog od favorita ovogodišnje Lige prvaka. Barem onog iz sjene. Prije tri dana odnijeli su pobjedu u najvećem derbiju talijansnkog nogometa. Na San Siru pobijedili su Inter s 2:1 i to im je sigurno dodatno podignulo samopouzdanje.

Antonio Conte jedan je od najcjenjenijih trenera u Europi, no Jupp Heynckes već je jednom oteo 'crno-bijelima' ovaj trofej. Bilo je to 1998. kada ga je u amsterdamskom finalu porazio s Realom 1:0. Juve pak ne pamti Munchen po dobrom od godinu prije kada ga je u finalu Lige prvaka iznenadila Borussia Dortmund s 3:1.

Prije tri sezone golom ih je bez nokaut faze ostavio Ivica Olić u dresu Bayerna. Sada im prijeti drugi Hrvat, Mario Mandžukić koji predvodi navalu Bavaraca.

Jedva čekamo 20.45...

Vjerojatni sastavi:

Bayern: Neuer – Lahm, Boateng, Dante, Alaba – Gustavo, Schweinsteiger – Muller, Kroos, Ribery – Mandžukić

Juventus: Buffon – Barzagli, Chiellini, Bonucci – Lichtsteiner, Pirlo, Vidal, Pogba, Asamoah – Marchisio, Vučinić

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider