Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peh za Slavena Bilića

Službeno: Fenerbahče i Bešiktaš izbačeni iz Europe zbog namještanja!

Europska nogometna federacija kaznila je dva turska velikana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fenerbahče je izbačen na dvije godine iz europskih natjecanja, a dobio je još i godinu dana uvjetne kazne. To je konačna presuda na prvotne optužbe kako je dotični klub sudjelovao u namještanju utakmica, a optužbe su na kraju i dokazane kao istinite. Inače, petorica neimenovanih dužnosnika Fenerbahčea su se teretila za namještanje utakmica.

Za Fenerbahče je ovo već drugo izbacivanje iz Europe u posljednje tri sezone (prvi put su kažnjeni 2011./2012.).

Prošle je sezone Fenerbahče osvojio drugo mjesto u turskom prvenstvu (iza prvaka Galatasarayja), te je trebao nastupati u kvalifikacijama za Ligu prvaka. Inače, u Europa ligi je, pak, dogurao sve do polufinala gdje je u dvije utakmice bio slabiji od Benfice.

Osim Fenera, kažnjen je i Bešiktaš, koji je Europu izborio trećim mjestom u prvenstvu.

Prosinečki ide u Europu umjesto Bilića

Klub na čiju bi klupu, prema pisanju većine turskih medija, do kraja tjedna trebao sjesti Slaven Bilić, kažnjen je zbog namještanja utakmica prije dvije sezone, kao i finalne utakmice Kupa kada su pobijedili zbog boljeg izvođenja jedanaesteraca. Inače, Bešiktaš ni lani nije igrao u Europi, ali to je bilo zbog vlastite financijske krize...

Svi klubovi imaju mogućnost žalbe u roku od tri dana, a iz Bešiktaša su je već najavili: "Nismo očekivali ovo i žalit ćemo se", rekao je predsjednik kluba Fikret Orman.

Iako su ovo katastrofalne vijesti za Slavena Bilića, sjajne su za Roberta Prosinečkog čiji će Kayserispor, koji je bio prvi ispod crte za plasman u Europu, dobiti mjesto u kvalifikacijama za Europsku ligu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider