Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Fantastična Valencia

Sjajni Rakitić odveo Sevillu u polufinale, Pirlov slobodnjak za udžbenike!

Poznati su svi polufinalisti Europa lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Seville plasirali su se u polufinale Europa lige. U uzvratnoj utakmici četvrtfinala na svome su Sanchez-Pizjuanu pobijedili Porto s 4:1 i tako nadoknadili zaostatak 0:1 iz prvog dvoboja.

Andalužani su prva tri gola postigli već u prvih pola sata igre čime su bacili goste u nokdaun iz kojeg se više nisu izvukli. U petoj je minuti strijelac za Sevillu s bijele točke bio naš Ivan Rakitić. Prije toga je Danilo u kaznenom prostoru sapleo Carlosa Baccu. U 26. je minuti na 2:0 povećao Vitolo nakon što mu je Bacca glavom proslijedio loptu. A nakon što je bio uključen u prva dva gola, kolumbijski je napadač tri minute kasnije i sam zabio za 3:0.

Tračak nade Portugalcima ukazao se u 54. minuti kada je domaći branič Coke dobio drugi žuti karton. Nisu to ipak znali iskoristiti, a u 79. su minuti primili i četvrti gol. Strijelac je na asistenciju Vitola bio Kevin Gameiro. U drugoj minuti sudačke nadoknade poraz gostiju je lijepim udarcem izvan kaznenog prostora ublažio Ricardo Quaresma. Spomenimo da je Rakitić ostao u igri do 86. minute.

U Torinu je Juventus svladao Lyon s 2:1 i tako potvrdio prolaz dalje nakon što je i u prvoj utakmici bio bolji s 1:0. Domaći su poveli već u četvrtoj minuti kada je još jednom iz slobodnog udarca precizan bio Andrea Pirlo. Izjednačio je Jimmy Briand u 18. minuti udarcem glavom, ali nisu gosti imali snage za preokret i senzaciju. Štoviše, u 68. je minuti Samuel Umtiti skrenuo loptu u vlastitu mrežu nakon udarca Claudija Marchisija.

Benfica je prošli tjedan slavila u gostima kod AZ Alkmaara s 1:0, a ovaj je četvrtak i pred svojim navijačima na Luzu došla do pobjede (2:0) i prolaska u polufinale. Dvostruki je strijelac bio Rodrigo.

Valencia je fantastičnom partijom nadoknadila 0:3 iz Basela i zahvaljujući pogocima dvostrukog strijelca Alcacera i Vargasa. Kada se činilo da će o putniku za polufinale odlučivati jedanaesterci,  u 113. minuti Francisco Alcacer postiže svoj treći pogodak i odvodi Šišmiše dalje.

Europa liga, četvrtfinale, uzvratne utakmice:

Benfica - AZ Alkmaar 2:0 (Rodrigo 39, 71), prva utakmica 1:0

Juventus - Lyon 2:1 (Pirlo 4, Umtiti 68-ag / Briand 18), prva utakmica 1:0

Sevilla - Porto 4:1 (Rakitić 5 - 11m, Vitolo 26, Bacca 29, Gameiro 79 / Quaresma 90+2), prva utakmica 0:1

Valencia - Basel 5:0 (Alcacer 38, 70, 113, Vargas 42, Bernat 118), prva utakmica 0:3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider