Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real proveo anketu

Perez u strahu za fotelju: Navijači, koga biste od ove 4 superzvijezde?

Predsjednik Real Madrida Florentino Perez nije mogao ni sanjati lošiji početak sezone svojeg kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon 17 odigranih kola, Real zaostaje sramotnih 16 bodova iza vodeće Barcelone, svlačionicu od početka sezone potresaju svađe razmaženih zvijezda, Josea Mourinho je sve nepopularniji u Madridu, dapače, Portugalca su navijači uhvatili na zub, a Cristiano Ronaldo odbija potpisati novi ugovor. Iako je gore uvijek moguće, Real proživljava teške dane, a Perez je navodno u paničnom strahu.

>> Ovako kažnjava Mourinho: Svog Portugalca stavio na transfer listu!

>> Da ste na mjestu Reala, biste li dali Ronalda za ovu ponudu?

Situacija možda ne bi bila toliko dramatična da ovo nije godina predsjedničkih izbora. Ne učini li nešto, lako bi se moglo dogoditi da izgubi izbore. Kako veli Miroslav Ćiro Blažević, strah je najbolji motivator. Stoga je zabrinuti, da ne kažemo uplašeni Perez krenuo u akciju. Pronio se glas kako je ovih dana potajice provedena anketa među članovima Reala. Podsjećamo da u Realu članovi kluba biraju predsjednika. Anketa je provedena putem telefona, ne zna se na kojem uzorku, ali španjolski mediji pišu kako je na meniju bio različit spektar pitanja: od toga treba li Mourinho ostati na klupi Reala pa do koga od pojačanja bi najviše željeli vidjeti u „kraljevskom dresu“.

Zanimljivo je da su anketi imenom i prezimenom ponuđene zamijene za portugalskog trenera: Benitez, Kopp, Ancelotti, Toril i Wenger. Pojačanja su podijeljena u dva bloka - Španjolci i stranci: Silva, Cazorla, Mata i De Gea te od stranaca Bale, Aguero, Falcao i Neymar! Iz dva je razloga simptomatično da se spominje De Gea, trenutačni vratar Manchester Uniteda. Prvi je sukob Mourinha i Ikera Casillasa, a drugi je vezan uz nedavnu priču koju su plasirali engleski mediji a koja kaže kako United sprema ponudu za Ronalda. U toj ponudi uključen je i mladi španjolskoj vratar (73 milijuna eura + De Gea i Nani).

Uzgred rečeno, prema informacijama madridskih medija, Ronaldo i dalje odbija produžiti ugovor s Realom, tako da se čini kako je blizu izlaznih vrata sa Santiago Bernabeua. Ronaldo osim povećanja plaća sa deset na petnaest milijuna eura neto godišnje, čime bi postao najplaćeniji nogometaš Reala u povijesti, traži i da mu Real prepusti kompletna prava na marketinška prava (image rights). Slučajno ili ne, takav ugovor ima Lionel Messi s Barcelonom. Iako će ga to stajati 30 milijuna eura bruto po godini, Perez je navodno pristao povećati Ronaldu plaću na traženi iznos, no odbija mu dati kompletna marketinška prava, jer bi to bio opasan presedan za Real.

Za usporedbu, Barca svojim igračima daje ta prava u kompletnom iznosu. Na kraju su članovima kluba postavljena dva ključna pitanja za Pereza: da ocjenom od 1 do 10 ocijene dosadašnji rad trenutačnog predsjednika te hoće li glasati za njega u predstojećim izborima. Rezultati ankete nisu poznati, ali sigurno će Perezu dati odgovore na mnoga pitanja koja ga muče. Jasno je da će prema tim odgovorima vuči daljnje poteze. Iako Perez daje javnu podršku Mourinhu, teško će moći ignorirati mišljenje članova kluba.

Uostalom, poznato je da Perez lako mijenja mišljenje. Svojevremeno je u prvom mandatu na mjestu predsjednika javno govorio kako će Vicenteu del Bosqueu, treneru koji je s Realom osvojio dvije Lige prvaka i dvije Primere, ponuditi 14-godišnji ugovor, a onda ga je nakon nekoliko mjeseci smijenio zato što se imidžom nije uklapao u njegovo viđenje „Los Galacticosa“.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider