Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Singapurska mafija

Ovo je čovjek koji stoji iza internacionalne kladioničarske mafije

'Singapurska mafija' navodno je iza većine pokušaja namještanja nogometnih utakmica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U bivšoj britanskoj koloniji okupila se ekipa koja se bavi kladioničarskim namještanjima.

Upravljali su organiziranom mrežom, a njemačke istražitelje ta je mreža dočekala u Njemačkoj, Mađarskoj, Finskoj, Austriji i Sloveniji. Preko 400 ljudi sumnjiči se da je upleteno u namještanja, a svoje pipke singapurska je veza možda proširila i na Hrvatsku.

>> Nije makljaža Ovreboa: Sumnjiva utakmica Redsa, Crnogorac u glavnoj ulozi!

>> Najveći skandal ikad: Namještali u kvalifikacijama za SP i Ligi prvaka!

Najveća afera u povijesti nogometa izbacila je nekoliko imena. Nama su poznata bila ona braće Šapina, ali gazda je stanoviti Tan Seet Eng, poznatiji kao Dan Tan ili Debeli Tan. Poznata je priča o njegovim umiješanostima u namještanja u Italiji, Mađarskoj, pa i Finskoj.

Počeo je s ilegalnim klađenjem u Singapuru ranih 90-ih kada je već radio i kao nogometni kladioničar. Iz Singapura je pobjegao 1994. Kada nije mogao platiti okladu od milijun i pol dolara na jednu utakmicu Svjetskog prvenstva u SAD-u. Na kraju se ipak dogovorio oko isplate te se vratio, a 2008. Navodno je preuzeo vodstvo u 'singapurskoj kladioničarskoj mafiji'.

Tanov mentor navodno je jedan indijski biznismen s prebivalištem u Singapuru imena Eswaramoorthy Pillay.

''U Europu su stigli 1994. godine. Dan Tan bio je njegova desna ruka'', ispričao je prošlog ljeta Wilson Raj Perumal, čovjek koji je iz finskog zatvora prebačen u mađarski, a kome su navodno 'smjestili' Dan Tan i Eswaramoorthy Pillay s kojima je radio.

Dan Tan je preuzeo sve kad je Pillay morao pobjeći iz Europe zbog dugova. Nakon toga Serie A i Serie B bile su njegovo igralište. Krenulo je 2009., a uskoro se na utakmice Serie B kladilo nikad više ljudi. Za sve je to zaslužan Dan Tan čija je kompanija navodno imala i svoj klub – Albinoleffe.

Međutim, istraživački novinari nisu mogli dokazati Wilsonove navode, ali je 'singapursku mafiju' potvrdio Europol svojim izvješćem.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider