Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Engleska na nogama

Nije makljaža Ovreboa: Sumnjiva utakmica Redsa, Crnogorac u glavnoj ulozi!

Nakon objave Europola o najvećoj istrazi u povijesti nogometa, engleski mediji pokušavaju odgonetnuti koja je to utakmica Lige prvaka namještena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednje tri-četiri godine pokušalo se manipulirati s oko 380 utakmica diljem Europe, objavio je jučer Europol rezultate svoje velike istrage u kojoj su sudjelovale policije većine zemalja. Među njima su i one utakmice kvalifikacija za Svjetsko i Europsko prvenstvo pa čak i Lige prvaka.

>> Ovo je čovjek koji stoji iza internacionalne kladioničarske mafije

>> Najveći skandal ikad: Namještali u kvalifikacijama za SP i Ligi prvaka!

Direktor Europola Rob Wainwright otkrio je kako se radi o utakmici u Engleskoj, ali nije htio otkriti o kojoj se točno radi. Zato danas engleski mediji špekuliraju koja je to utakmica. Na društvenim mrežama se najviše spominje ona legendarna krađa Chelseaja u polufinalu Lige prvaka 2009. Tada je Tom Henning Øvrebø unakazio Chelsea protiv Barcelone.

No, iako se čini najviše sumnjivom, vjerojatno se ne radi o tom meču. Danski list 'Ekstra Bladet' piše kako se radi o utakmici između Liverpoola i Debrecena iste godine. Tu su informaciju prenijeli gotovo svi britanski mediji.

Kao glavni akter ove priče navodi se crnogorski vratar Vukašin Poleksić. Liverpool nema veze s namještanjem, ali je zato jedna kockarska kompanija iz Singapura ponudila Mađarima da primi tri ili više golova na toj utakmici. Njemački su istražitelji prisluškivanjem došli do razgovora iz kojeg se može zaključiti kako je crnogorskom vrataru ponuđen mito.

Liverpool je na kraju pobijedio samo 1:0 unatoč brojnim prilikama. Policija je došla do SMS poruka onih koji su htjeli namjestiti rezultat, a iz njih se vidi kako su ljuti što Steven Gerrard nije realizirao nekoliko velikih prilika.

Poleksić je, inače, kažnjen dvogodišnjom suspenzijom jer nije prijavio pokušaj podmićivanja iste te sezone u dvoboju koji je Debrecen izgubio od Fiorentine s 4-3, s time da su Mađari primili sva četiri gola u prvom poluvremenu.

Telegraph piše da upravo kada je njemačka policija istraživala namještanje te utakmice od strane hrvatske kladioničarske mafije predvođene Antom Šapinom, pojavili su se i dokazi vezani uz dvoboj Liverpool - Debrecen.

Iz Liverpoola su se oglasili priopćenjem u kojem su naveli da ih zasad nije kontaktirao nitko ni iz Europola, ni iz Europske nogometne federacije vezano uz istragu oko spomenute utakmice.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider