Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bitka za genijalca

On je glavna zvijezda mercata: Suparnici cijenu odveli u nebo!

Vodeći europski nogometni klubovi odavno već slažu momčadi za novu sezonu i pripremaju se za veliki ljetni prijelazni rok...

Prema svim najavama, glavna zvijezda ljetnog mercata bit će sjajni brazilski napadač - Neymar. Glavni lovci na njegove usluge su Barcelona i Real Madrid.

>> Barca želi atomski napad: Fantastični trio na Camp Nou!

>> Bomba iz Brazila: 'Neymar je već potpisao – za Bayern!'

Neymar da Silva Santos Junior je trenutačno najpopularniji brazilski nogometni genijalac. Već s 19 godina dobio je nagradu za najboljeg južnoameričkog nogometaša, isto ponovio i lani, s 20. Jasno je da će uskoro završiti u nekom od europskih velikana. Pitanje je u kojem i kada?

Njegov odlazak bio je programiran za ljeto 2014., nakon svjetskog prvenstva u Brazilu, no sve je jača opcija da će se transfer dogoditi ovoga ljeta. Najdalje je u pregovorima stigla Barcelona koja je, neslužbeno, već investirala nekoliko milijuna kako bi stekla pravo prvokupa.

No, u priču se vrlo aktivno uključio i madridski Real. Senzacija za jedan dan bila je priča o potpisu za Bayern, no čini se da će pobjednik bitke za Neymarov potpis biti odlučen u "El Clasicu".

Procurio je podatak da su međusobnim licitiranjem ljuti suparnici cijenu odveli u nebo. Do 80 milijuna eura, a još nije kraj.

''Svi pričaju o Messiju, on jest velika zvijezda, ali da bi bio najbolji na svijetu, prvo mora postati bolji od Neymara. A nije bolji, samo je iskusniji'', rekao je Pele.

Iako se Neymar tek treba dokazati na najvećoj sceni, njegova kupnja čini se kao siguran i isplativ posao. Jer, nogometno znanje nije upitno, a već drugu godinu zaredom specijalizirani časopisi biraju ga za sportaša s najvećim marketinškim potencijalom na svijetu. Drugim riječima, sve što uložite u njega, sigurno će se vratiti jer kupujete odjednom i nogometaša i tvornicu za pravljenje novca.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider