Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debi iz snova

Najbolje 'zimsko' pojačanje, a za njega mnogi nikad nisu ni čuli!

Još će se poslova zavrtjeti i napraviti do kraja siječnja, ali za sada apsolutni transfer zimskog prijelaznog roka je odlazak na posudbu belgijskog napadača Bjorna Vleminckxa iz Club Bruggea u Genclebirligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nije Vleminckx (čita se Fleminks) baš anonimus. Svojedobno, dok je igrao za NEC, bio je prvi strijelac nizozemske lige. Club Brugge je za njegov transfer izbrojao gotovo tri i pol milijuna eura, ali ne spada ni među 100, ni među 200 najpoznatijih nogometaša u Europi.

Uglavnom, Club Brugge je svog napadača koji nije previše igrao, usmjerio na posudbu u Genclebirligi. U tom klubu igraju dva ex-Šibenčana, Ante Kulušić i Ermin Zec, a potrebu za pojačanjem osjetili su nakon što su jesenski dio prvenstva završili opasno blizu zoni ispadanja.

U prvom susretu Gencle je gostovao kod ambicioznog Antalyaspora koji je na tablici treći. 27-godišnji napadač imao je debi iz snova: Genclebirligi je pobijedio 5-3, a on je zabio četiri pogotka! I onaj peti je napola njegov: bio je u vrlo dobroj šansi, a onda mu je uklizao Nizam i ugurao loptu u vlastiti gol. Vleminckx je u prvih pet minuta zabio dva gola (2' i 4'), pa je uslijedio taj autogol (24'), a hat-trick je iskompletirao unutar prvih pola sata (28'). Svoj četvrti, a Genclebirligijev peti gol postigao je u 82. minuti.

Ovu će utakmicu teško nadmašiti do kraja karijere, no nastavi li biti barem upola uspješan kao jučer, neće dugo ostati na posudbi.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider