Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ego bez granica

Mourinho uhvaćen u laži: Evo što je radio dok je Messi slavio!

Dok su Florentino Perez, Iker Casillas, Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Xabi Alonso i Marcelo predstavljali Real Madrid na jučerašnjoj ceremoniji dodijele Zlatne lopte u Zürichu, Jose Mourinho ostao je u Madridu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme ceremonije Mourinho je gledao trening svojeg sina Josea Jr., koji je vratar u Canillasu, satelitskom klubu Real Madrida. Ne bi to bilo ništa čudno da portugalski stručnjak prije utakmice s Real Sociedadom u posljednjem kolu Primere nije rekao da ne ide u Zürich zbog toga što se želi što bolje pripremati za utakmicu sa Celtom u Kupu kralja, koja se igra u srijedu.

>> Messi i Srna kontra Štimca, Casillas 'totalno drukčiji od drugih'

>> Ovo je reakcija Ronalda kad je Messi proglašen igračem godine

>> Ronaldo proradio u specijalnim kopačkama: Tko ih može kupiti?

„Moram raditi, utakmica sa Celtom za mene je iznimno važna, ne želim izgubiti jedan dan“, neuvjerljivo je opravdao svoj izostanak s gala ceremonije u sjedištu FIFA-e.
Real je jučer imao trening u 11 sati, a Ronaldo i ostatak svite odletio je za Zürich u 13.30 privatnim zrakoplovom. Umjesto da se priprema za utakmicu sa Celtom, kako je rekao, Mourinho je izabrao odlazak na trening svojeg sina u predgrađu Madrida, pišu španjolski mediji. Portugalac je u društvu dvojice tjelohranitelja iz prikrajka gledao trening kako ne bi privlačio pažnju radoznalih pogleda.

Tjelohranitelji su ga vješto zaklanjali tijelima, ali ipak se nije mogao sakriti od novinarskih očiju. Mourinho je bio dobro raspoložen, smijao se i gestikulirao. Dok se "Special One" zabavljao u predgrađu Madrida, otprilike u isto vrijeme Vicente Del Bosque i Lionel Messi primali su nagrade za najboljeg trenera i igrača godine, a Iker Casillas službeno je uvršten u najbolju momčad godine po izboru FIFA/FIFPro-a. Uzgred rečeno, Mourinho u subotu nije čestitao Casillasu na nagradi za najboljeg vratara godine u izboru IFFHS-a, što je još jedan dokaz da nešto među njima ne štima. Cinici bi rekli da mu je čestitao na svoj osebujni način tako što ga je posjeo na klupu protiv Real Sociedada.

U posljednje tri sezone koliko je u Realu, Mourinho je uvijek bio među trojicom kandidata za najboljeg trenera godine. U dva se navrata nije pojavio na licu mjesta. Slično kao i ove godine, u siječnju 2012. opravdao je izostanak profesionalnim obvezama.
„Žao mi je što ne mogu biti u Zürichu da čestitam dobitniku. Ove godine nisam zaslužio nagradu, Guardiola sasvim zasluženo nosi titulu“, kazao je tada Mourinho.
Treba li reći da se Portugalac uredno pojavio na dodijeli nagradi kada je on bio pobjednik nakon sezone kada je s Interom osvojio talijansko prvenstvo, kup i Ligu prvaka. Tada je putovao u Zürich iako je tri dana kasnije imao važnu utakmicu s Atleticom.

Za derbi s gradskim rivalom nije mu trebala posebna priprema, a za Celtu mu, eto, treba. Nije prvi put od kada je u Madridu da izbjegava neke službene obveze. Koliko je tašt pokazao je i početkom studenog kada se nakon sukoba s trenerom Castille Torilom nije pojavio na otvorenju novih prostora u Realovom trening-centru. Nekoliko dana kasnije nije bio ni na promociji Realovih službenih vozila. Portugalčev ego očito nema granica. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider